NEWS

Četrnaest harmonikaša odnijelo četrnaest nagrada

14.05.2008. 00:00; ; Početna / Kultura / Četrnaest harmonikaša odnijelo četrnaest nagrada
292GO265892.jpg

Četrnaest nagrada osvojilo je toliko mladih harmonikaša, učenika Osnovne glazbene škole »Slavko Zlatić«, koji su prošlog vikenda sudjelovali na četvrtom međunarodnom natjecanju harmonikaša održanom u slovenskoj Murskoj Soboti. Zadovoljstvo uspjesima izrazila je i predstojnica škole Sanja Radetić Fatorić na prekjučerašnjoj konferenciji za novinare.
Nakon dvije godine porečki su harmonikaši ponovno nastupili na ovom natjecanju, koje je bilo najjače i najveće dosad. Harmonikaši su nagrađeni u različitim disciplinama i kategorijama za izvedbe klasične glazbe, a neki su nagrade osvojili ne samo kao trio sastav, već i u solo disciplinama. Najbolji rezultat postigle su učenice Šejla Kotorić i Nina Dmitrović, duo harmonika, koje su u disciplini komornih sastava u C kategoriji osvojile prvu nagradu. Već poznati trio harmonika Viktor Ivančić, Elvin Radešić i Marijan Dežić osvojili su drugu nagradu u kategoriji komornih sastava. U disciplini solo harmonike, učenici su postigli sljedeće rezultate: Marijan Dežić i Viktor Ivančić osvojili su drugu nagradu u C kategoriji, Ana Liović, Mateo Legović, Danijel Bijelić, Carla-Dea Brčić, Mirna Marković i Mateo Bernobić dobitnici su drugih nagrada u B kategoriji. Elvin Radešić osvojio je treću u C kategoriji, dok su Dora Kramatić, Marko Popović i Michelle Gerometta osvojili treće nagrade u B kategoriji, i to u svojem prvom natjecateljskom nastupu.
Natjecanje je okupilo više od dvjesto učenika iz deset država: Slovenije, Austrije, Poljske, Slovačke, Litve, Ukrajine, Bjelorusije, BIH, Srbije i Hrvatske, koju je predstavljalo trideset i pet natjecatelja, a najbrojniji su bili upravo porečki osnovci. Osim natjecanja, učenici su imali priliku nastupiti na večernjim koncertima, a sve se odvijalo u evangelističkoj crkvi u Moravskim Toplicama.
Dobra atmosfera i osmjesi na licima nagrađenih učenika dokazuju da ih natjecanje i put nisu izmorili, a složno ističu da ih je osim nagrada najviše razveselio posjet bazenskom kompleksu Terme 3.000, gdje su uživali u različitim vodenim sadržajima te dodaju da im je ovo najljepše natjecanje dosad. Harmonikašima iz porečke glazbene škole ovo je bilo sedmo ovogodišnje natjecanje, a ukoliko bude prilike prisustvovat će i na međunarodnom natjecanju koje će se ovoga ljeta održati u Veroni.

V.Habereiter, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email