NEWS

Četiri zvjezdice turističkim naseljima Belvedere i Koversada

23.06.2006. 00:00; ; Početna / Gospodarstvo / Četiri zvjezdice turističkim naseljima Belvedere i Koversada
66GO142651.jpg

Kako doznajemo iz Službe marketinga rovinjsko-vrsarske turističke tvrtke Maistra, nedavno su otvoreni obnovljeni turistički objekti Belvedere i Koversada u koje je uloženo 147 milijuna kuna. Obnovljeno je gotovo cjelokupno turističko naselje Belvedere kao i apartmani Naturističkog kampa Koversada, čime je vrsarska turistička ponuda obogaćena objektima s četiri zvjezdice.

U obnovu turističkog naselja Belvedere uloženo je 99 milijuna kuna, a nekadašnji objekt s dvije sada ima četiri zvjezdice. Ovom je investicijom obnovljeno 310 smještajnih jedinica opremljenih moderno dizajniranim namještajem i uređajima. Osim smještaja, obnovljeni su se i sportski tereni, a posebna pažnja posvećena je hortikulturnom uređenju.

– Posebnost naselja su i pokretne panoramske stepenice kao jedinstveno arhitektonsko rješenje za olakšavanje kretanja gostiju uz padinu koja vodi od paviljona sa smještajnim jedinicama do plaže, navodi Ivica Vrkić, rukovoditelj Maistrinog marketinga. Tvrtka želi obnovljeni objekt ponuditi najzahtjevnijim gostima tržišta Velike Britanije, Rusije i Skandinavije, premda i dalje računaju na dosadašnju glavnu klijentelu iz Njemačke, Austrije i Italije. Prigodom uređenja naselja Belvedere ciljano se vodilo računa o obiteljima s djecom te bračnim parovima.

U uređenje luksuznih apartmana Naturističkog parka Koversada uloženo je 48 milijuna kuna, čime su postali prva hrvatska turistička tvrtka koja u naturizmu nudi smještaj s četiri zvjezdice. Obnovljeno je 119 smještajnih jedinica te je napravljena nova infrastruktura, ugrađen je moderan namještaj, bogato su opremljene kuhinje te su ugrađeni klima-uređaji.

– Ovom investicijom stvaraju se uvjeti za usmjeravanje na novi tržišni segment naturista srednje, visoke i više platežne moći i to poglavito s tržišta Njemačke, Italije, Austrije, Nizozemske, ali i Velike Britanije i Skandinavije, veli Vrkić.

Obje investicije dio su Maistrinog strateškog plana razvoja turističkog proizvoda od 2005. do 2009. godine, a namjerava se investirati čak 2,2 milijarde kuna. Ove godine planiraju uložiti 575 milijuna kuna, osim u dva vrsarska objekta, i u rovinjske hotele Eden i Istra.

V. Medvedec, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email