NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Ekološka akcija čišćenja podmorja u porečkoj luci trebala bi postati tradicionalna

06.10.2005. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Ekološka akcija čišćenja podmorja u porečkoj luci trebala bi postati tradicionalna
29DSC00210.jpg

Smeće je prikupljano do udaljenosti od cca 15 metara od rive, ali već za iduću akciju priupljanja smeća planira se proširenje do blizine otoka Sv. Nikola.

Obzirom na znatne količine smeća, potrebno je planirati da se akcija provodi već u kasno proljeće, kada more postane dovoljno toplo, kako bi spremni dočekali ljetnu sezonu. Želja organizatora je da se akcija provodi svake godine, a iznenađujuće je i svakako pohvalno veliki broj mladih ljudi koji su sudjelovali u akciji, rekli su nam u Lučkoj upravi.

Očekuju također da će akciju financijski i organizacijski podržati i turistička zajednica Poreča i Grad Poreč, što bi apsolutno bilo logično.

Ne smije se zaboraviti i na čišćenje otočića u porečkom priobalju, koji su pomorsko dobro i koji spadaju u nadležnost Grada Poreča. Sjetimo se akcije od prije nekoliko godina kada se je pošumljavala Regata i čistili ostali otočići, a danas ?

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email