Ekolo 6 se nastavlja – večeras u lapidariju Mistero buffo, VR-kino na Trgu slobode do nedjelje, a slijedi i interaktivna izvedba o novim tehnologijama

Mistero buffo
14.06.2024. 12:20; ; Početna / Kultura / Ekolo 6 se nastavlja – večeras u lapidariju Mistero buffo, VR-kino na Trgu slobode do nedjelje, a slijedi i interaktivna izvedba o novim tehnologijama

Prošla su u uspješna prva tri dana festivala Ekolo 6, u kojima smo imali priliku vidjeti premijeru Probe 37, nove predstave porečkog dramskog studija Čin, čin, te koncert JazzIstra Orchestra i Barbare Munjas u lapidariju koji nam je u jazz-aranžmanima donio antologijske pjesme KUD Idijota. Do nedjelje, 16. lipnja, nastavlja se VR-kino Davora Rostuhara na Trgu slobode, jedinstvena prilika da na gotovo neposredan način upoznate daleke nam i fascinantne živote u Lovcima sakupljačima, prvom hrvatskom VR-dokumentarcu.

Večeras, 14. lipnja u 21 sat u lapidariju glumac Valter Roša izvodi monokomediju Mistero buffo, u kojoj na istarskoj čakavici i uz istaknutu glumačku virtuoznost donosi jedinstven i urnebesan pogled na ono svevremensko u čovjeku kroz biblijske teme. Predstavi će prethoditi uvodni razgovor s Aleksandrom Bančićem, savjetnikom u predstavi.

Pučko otvoreno učilište Poreč svakako poziva i sve zainteresirane na izvedbu u Maloj galeriji koja će se održavati od nedjelje do utorka (16. – 18. lipnja) od 16 do 21 sat – I bit ću ovdje da vam pomognem Mije Štark. Izvedbe su to interaktivnog karaktera s posjetiteljima, jedan na jedan, koje tematiziraju nove tehnologije i u kojima umjetnica u ulozi modela umjetne inteligencije sudioniku omogućava probuditi i vratiti osjetila. Za sudjelovanje u izvedbi, kako bi vas prototip umjetne inteligencije upoznao i prepoznao vaše potrebe, obavezno je popuniti kratak obrazac na www.poup.hr.

Cjelokupan i detaljniji program Ekola 6 te ulaznice za večerašnju predstavu dostupne su na stranicama Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email