NEWS

Edukacija za edukatore u projektu EKOSFERA POREČ i Skupština Udruge

SONY DSC
24.09.2019. 20:47; Učitavanja: 122; Početna / Lifestyle / Ekologija / Edukacija za edukatore u projektu EKOSFERA POREČ i Skupština Udruge

U subotu 21.9.2019. u TUŠ A. Štifanića Poreč održan je drugi Eko dan udruge BIO ISTRA. Šesnaest članova, volontera i prijatelja udruge BIO ISTRA uključilo se u interaktivnu radionicu pod nazivom EDUKACIJA EDUKATORA koja se provodi u okviru projekta EKOSFERA POREČ – POREČ GRAD KOJI MIRIŠE, MIRIŠE NA JOŠ.
Na radionici se govorilo o potrebnim znanjima i vještinama za uspješnu provedbu istoimenog projekta. Kroz 4 sata intenzivnog rada sudionici su vođeni iskusnim predavačima: Lay, Sinković, Matejčić, Bošnjak, Kenđer i Radoičič evocirali svoja razmišljanja o udruzi BIO ISTRA i mogućnostima snažnijeg djelovanja.
Učilo se kako provesti aktivnosti u projektu, koji su načini uključivanja u lokalnu zajednicu, o umrežavanju, ostvarivanju ciljeva i jačanju međusobnih interakcija svih učesnika u projektu Ekosfera koji je započeo 1.9.2019.
Uz sručno vodstvo Siniše Hama i Silvije Oklen učesnici su obišli školski vrt koji je odabran kao ogledni primjer oplemenjivanja gradskog prostora ekološkim aromatičnim biljem. Radionicu je koordinirala Dajana Bošnjak, koordinatorica projekta, a ista je završila u 14.30.

U nastavku radnog obilježavanja ukazivanja na potrebu aktivnijeg uključivanja u opstanak prirode i zaštitu okoliša održana je redovna godišnja Skupština udruge BIO ISTRA.
Predsjednica udruge Vlasta Radoičić u pozdravnom je govoru podsjetila na 20 godišnje aktivno djelovanje udruge te se zahvalila svim članovima, sponzorima i prijateljima na ukazanom  povjerenju i podršci.
U ime grada Poreča članove je pozdravio dr.sc. Elio Štifanić zaželjevši uspješan rad Skupštine i naglasivši dobru dosadašnju suradnju s Gradom Porečom.
Zamjenik predsjednika udruge EKOP Istra, Ivan Mihovilović zahvalio se na pozivu, ali i na dosadašnjim aktivnostima udruge BIO ISTRA u pogledu senzibilizacije i edukacije na području ekološke poljoprivrede u Istri.

U radnom dijelu skupštine prihvaćen je financijski plan i izvještaj o radu u 2018. i prvih 6 mjeseci 2019. godine. Posebno su naglašena 3 programa tj. projekta na kojima udruga višegodišnje aktivno djeluje – Razvoj službe za potporu OPG-a u sustavu održivog razvoja (125.000, kn Istarska županija), jačanje institucionalnog kapaciteta udruge (5.000,00 kn Istarska županija) i Ekosfera Poreč (60.000,00 kn Grad Poreč).
Potvrđen je mandat Predsjednice Radoičić te su jednoglasno izabrani članovi u radna tijela udruge. Za zamjenicu Predsjednice izabrana je Maja Vižintin, a u članove Upravnog odbora: Dajana Bošnjak, Dean Visintin i Višnja Đurin Ipsa.
U Nadzorni odbor uz Predsjednicu Luciju Srkoč izabrani su Davor Hitri i Mirela Markovič. 

Na sjednici je predloženo iniciranje stvaranja podružnice udruge BIO ISTRA u Zagebu, a za koordinatoricu je izabrana Kornelija Kenđer. Također je ukazano na važnost daljnje prijave projekata na otvorene natječaje na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini, jačanje suradnje i umrežavanje sa srodnim udrugama i lokalnom samoupravom.
Sjednica je završila u 16 sati uz poziv svima na skorašnju radnu proslavu novog prostora udruge na adresi Park J. Dobrile 2 u Poreču.

 

 

Predsjednica udruge

mr.sc. Vlasta Radoičić v.r.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email