NEWS

Dvorana u Poreču za 3000 ili 6000 posjetitelja ?

30.05.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Dvorana u Poreču za 3000 ili 6000 posjetitelja ?

Naime, takav se uvjet spominje u navedenom članku, a o čemu su sportski djelatnici Poreča ostali pomalo zatečeni. Jer bi to značilo da se predviđena dvorana u predviđenoj sportsko-rekreativnoj zoni Žatika misli graditi 6 puta veća od sadašnje.

A sadašnja se dvorana, sa svojih 1000 mjesta na tribinama jedva uspije popuniti 2 do 3 puta godišnje !

Dobili smo pojašnjenje od strane Sportske zajednice da se za organizaciju Svjetskog prvenstva u rukometu treba zadovoljiti uvjet dvorane kapaciteta najmanje 3000 ljudi, a ne 6000 ! A takva je dvorana i prihvaćena u idejnom projektu zone Žatike.

Doznali smo i to da je Grad zapravo pregovarač sa izaslanstvom IHF-a (International handball federation) i Hrvatskim rukometnim savezom, a da gradonačelnik ima pravo dati garanciju u ime Grada, što je i bio slučaj u ovoj kandidaturi Poreča za organizaciju SP-a.

Pregovori oko rješavanja vlasničkih odnosa na zemljištu gdje je predviđen novi sportsko rekreativni kompleks, navodno se kreću u pozitivnom smjeru, i očekuje se da će sve biti dogovoreno do kraja ove godine.

Podsjetimo da je vlasnik zemljišta na Žatiki Hrvatski privatizacijski fond.

U Sportskoj zajednici očekuju da bi kapitalni objekt Žatika trebao biti dovršen do kraja 2008 godine !

Uprkos ovim pozitivnim vijestima svakao treba reći da Poreč još uvijek nema izrađenu stručnu Strategiju razvoja sporta na području Poreštine, koja će jasno definirati koji su to sportovi koje će se na poreštini razvijati i kako. Prihvaćena Strategija razvoja je najosnovniji dokumenat i pokazatelj za sve ostale aktivnosti oko i o sportu nekog područja, pa tako i pokazatelj u kakve kapitalne sportske objekte se treba ulagati.

Jer kapitalni objekti nemaju rok trajnosti 4 godine, a da ne govorimo o financijskim ulaganjima.

Print Friendly, PDF & Email