NEWS

Dvojica zlatara uhićena zbog iznude

14.05.2008. 00:00; ; Početna / Crna kronika / Dvojica zlatara uhićena zbog iznude

Nakon što su pokušali iznuditi 50 tisuća eura od poduzetnika Nermina Sefića iza rešetaka su završili porečki zlatari Nrec Dedaj i Krist Lešt Dedaj koje je zagrebačka policija uhitila u hotelu Panorama.
lako su obojica uz kaznenu prijavu već privedena u istražni centar Županijskog suda u Zagrebu gdje im je nakon ispitivanja određeno 48satno zadržavanje u pritvoru, službenih informacija o ovom slučaju što, kako doztajemo, zadire u nogometnu širu kriminalnu scenu, još nema.
Prema za sada raspoložilim podacima Sefić, jedan od utemeljitelja poslovne škole Croma Business Academy, koji je radio i kao konzultant u Rijeci, policiji je prijavio prijetnje obitelji Dedaj. One su zaredale nakon što preko svojih veza nije uspio srediti da Anton Dedaj, Nrecov sin, bivši nogometaš »Osiieka« koji trenutno igra u Albaniji, prijeđe u neki bolji klub. Događalo se to u proljeće prošle godine kada je Sefić od Dedaja čak dobio 10-ak tisuća eura s kojima je trebao podmititi Marinka Koljanina, tadašnjeg direktora NK »Rijeka« ne bi li Anton prešao u taj klub. Koljanin je Sefića odbio, a kada je ovaj htio Nrecu Dedaju vratiti novac, ovaj ga nije želio uzeti zamjerivši istovremeno Sefiću neuspjeh pregovora s Koljaninom. Odnosi im se nisu popravili ni nakon što je Sefić preko Otta Barića, tadašnjeg albanskog izbornika, pomogao da Anton Dedaj nastavi igrati u Albaniji. Istovremeno su Dedaji Sefića tražili i da im pomogne Anton Dedaj u duelu s Puljaninom Zedijem Ramadanijem oko problema što su ih imali s Januzom Dervishijem, nedavno nepravomoćno osuđenim zbog pokušaja iznude. Naime, zbog dugova prema Dervishiju Nrec Dedaj i njegov brat Simon zamalo su ostali bez svojih kuća, pa su uz Sefićevu pomoć pokušali realizirati kredit kojim bi taj dug podmirili. Inzistirali su da im se Sefić na taj način iskupi za neuspjeh kod Koljanina, tražeći čak da on za njihov kredit založi svoju nekretninu. Iznenada su i 10 tisuća eura što su ih Sefiću dali kao mito za Koljanina počeli smatrati pozajmicom koja je ubrzo narasla na čak 50 tisuća eura.
Nakon Sefićeve prijave iznuditelji su uz sudski nalog prisluškivani i praćeni te je akcija rezultirala njihovim uhićenjem i pritvaranjem.

A. RAIĆ-KNEŽEVIĆ, Glas Istre 

Simon Dedaj na putu?

U zlatarnici u vlasništvu Simona Dedaja u Dekumanovoj ulici u Poreču jučer smo zatekli žensku osobu koja nam se nije željela predstaviti te je pitali zna li nešto o uhićenjima Nreca Dedaja i Krista Lešta Dedaja u Zagrebu.
– Šokirana sam time što me pitate, ja o tome ne znam ništa. Samo zamjenjujem Simona koji se nalazi negdje na putu i stvarno vam o tome nemam više što reći, rekla je iznenađena djelatnica u zlatarnici.
U Poreču postoje tri zlatarnice čiji su vlasnici obitelji prezimena Dedaj. Tražeći baš onu Nreca ili Simona, zaposlenici koje smo zatekli u ostale dvije zlatarnice rekli su nam da nisu ni u kakvom srodstvu s njima te da o uhićenjima u Zagrebu ništa ne znaju

(M. S. Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email