NEWS
Ljeto u Funtani

Dva značajna događaja u Porečkoj i Pulskoj biskupiji

28.06.2016. 08:24; ; Početna / Obavijesti / Dva značajna događaja u Porečkoj i Pulskoj biskupiji
eufrazijana

Srijeda, 29. 6. 2016.

Pula: Nadbiskup Devčić na proslavi 70. obljetnice svećeništva biskupa Bogetića

O blagdanu sv. Petra i Pavla ap. proslava 70. obljetnice svećeništva biskupa Bogetića

Pulska župa sv. Pavla ove godine blagdan sv. Petra i Pavla apostola, u srijedu, 29. lipnja, proslavlja posebno svečano. Naime, toga će dana ujedno biti proslavljena i 70. obljetnica svećeništva biskupa u miru mons. Antuna Bogetića.

Svečano koncelebrirano misno slavlje s početkom u 19 sati predvodit će riječki nadbiskup i metropolita mons. Ivan Devčić, a prigodnu homiliju će izreći porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša. Uz svečara će koncelebrirati biskup u miru mons. Ivan Milovan, svećenici pulskog dekanata i drugi.

30. 6. – 3. 7. 2016. Pula: Proslava svetkovine sv. Tome apostola

Blagdan sv. Tome, zaštitnika Pule i Pulske biskupije u nedjelju, 3. srpnja, i ove će godine biti proslavljen svečanim misnim slavljem pod predsjedanjem porečkog i pulskog ordinarija mons. dr. Dražena Kutleše.

Misu na talijanskom jeziku, s početkom u 9 sati predvodit će preč. Željko Staver, kanonik pokorničar Pulskog stolnog kaptola sv. Tome apostola.

Trodnevnica uoči blagdana sv. Tome započet će u četvrtak, 30. lipnja, kada će, nakon pobožnosti krunice misno slavlje u 19 sati predvoditi vlč. Bernard Jurjević. U petak, 1. srpnja, u 18 sati započet će pokorničko bogoslužje, a u 19 sati misno slavlje predvodit će vlč. Blaž Bošnjaković. Nakon mise biti će koncert Grupe Oton. Posljednjeg dana trodnevnice, u subotu 2. srpnja, u 18.30 započet će svečana molitva Prve večernje. U 19 sati misno slavlje predvodit će fra Bojan Rizvan, a nakon mise koncert će održati Zbor Svetišta Majke Božje Trsatske.  

Print Friendly, PDF & Email