NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Drva za izvoz

04.10.2004. 00:00; ; Početna / Novosti / Drva za izvoz

.

Udruženje drvno – prerađivačke industrije HGK uz pomoć Veleposlanstva Republike Hrvatske u Londonu organiziralo je poslovni susret hrvatskih drvoprerađivača s potencijalnim kupcima iz Velike Britanije. Na poslovnom susretu u našem Veleposlanstvu sa hrvatske strane svoje proizvode ponudili su D.I. Slavonija Slavonski Brod, Požgaj d.o.o. Veliki Bukovec, Spačva d.d. Vinkovci, PPS Galeković Velika Gorica te Buje export d.d Buje. Prisutan je bio i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Josip Bartolčić.

Hrvatski proizvođači ponudili su proizvode od masivnog drveta (hrastov namještaj, vrtne garniture, sve vrste parketa i seljačkih podova, ulazna vrata, furnire ali i sve proizvode od drva za koji postoji interes.

Sa britanske strane na poslovnom susretu bili su veletrgovci koji opskrbljuju tržišta Velike Britanije, Francuske, Njemačke i još nekih europskih zemalja, kao što su KINGFISHER, Soil Association Woodmark, JESTICO + WHILES Wood, Apollo Houseware, Europes Premier Hard Woods i Oury Clark.

Ovo je za sada bio prvi organizirani nastup hrvatskih tvrtki na britanskom tržištu. Dosadašnji nastup bio je simboličan i za očekivati je da će se stanje popraviti jer za ta tržišta imamo kvalitetne proizvode za koje postoji interes. Očekuje se u narednom razdoblju nastavak bilateralnih odnosa i uspostavu poslovnih odnosa te zaključivanje Ugovora.

Ovaj poslovni susret predstavlja i operacionalizaciju Strategije razvoja industrijske prerade drva i papira, koja pretpostavlja aktivno učešće HGK i diplomatskih predstavnika sa ciljem osvajanja novih tržišta za naše proizvode od drva kažu drvoprerađivači.

Print Friendly, PDF & Email