NEWS

Druženje korisnika programa „DEBLJINA – BOLEST ILI IZBOR“

IMG-3876
23.12.2017. 07:03; ; Početna / Lifestyle / Zdravlje / Druženje korisnika programa „DEBLJINA – BOLEST ILI IZBOR“

Prekjučer je 21.12.2017. u Zdravom gradu održan tradicionalni božićni domjenak programa „Debljina – bolest ili izbor“, na kojem su se okupili voditelji (dr. Nino Basanić, psihologinje Marijana Rajčević Kazalac i Tina Benčić te psiholog Adrian Štark) i stari i novi korisnici ovog programa. Na početku druženja istaknuti su pojedinci i njihovi uspjesi u programu u vidu skidanja kilograma – tri korisnice koje su u protekloj godini skinule preko 20 suvišnih kilograma i dvije korisnice koje su u tri mjeseca osnovnog programa skinule preko 10 suvišnih kilograma i time postigle zdravu tjelesnu težinu. Osim toga je posebno pohvaljena višegodišnja ustrajnost nekih starijih korisnika u provođenju navika stečenih u programu – a to su navike pravilne prehrane i redovite fizičke aktivnosti, što rezultira i uspješnim održavanjem rezultata koje su postigli.

Korisnici su istaknuli važnost ovog programa, koji se u Zdravom gradu provodi od 2009. godine. Posebno je istaknuta mogućnost povratka u program ukoliko se problem prekomjernih kilograma ponovno vrati. Naime, održavanje postignutih rezultata je izazov koji je bitno drugačiji od samog skidanja kilograma te je od strane korisnika uočena potreba da i nakon osnovnog programa, u kojem se stječu temeljna znanja i vještine, još neko vrijeme ostanu u programu da bi se što više učvrstile nove navike. Upravo je usvajanje zdravih životnih navika i njihova trajna implementacija u svakodnevni život cilj ovog programa, uz pretpostavku da su pravilna prehrana, redovita tjelesna aktivnost te opuštanje temelj zdravlja i zdrave tjelesne težine.

U novoj 2018. godini program nastavlja sa radom te ovom prilikom pozivamo građane koji imaju ovaj problem da se jave u Zdravi grad te u grupnom obliku rada sa stručnim timom učine potrebne korake u cilju održavanja zdravlja.

Print Friendly, PDF & Email