NEWS

Društvu „Naša djeca“ Vrsar odobreno financiranje projekta „Ponovo zajedno“

20220720_100638
20.07.2022. 14:19; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Društvu „Naša djeca“ Vrsar odobreno financiranje projekta „Ponovo zajedno“

Projekt Društva „Naša djeca“ Vrsar je jedan je od odabranih za dobivanje sredstava u sklopu natječaja „Mali projekti za bolje sutra“ koji svake godine raspisuje Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva Istre. Projekt nosi naziv „Ponovo zajedno“ koji će djecu, roditelje i zajednicu poticati na druženje u prirodi kroz zajedničko uređivanje i dekoriranje parka za društvene igre.

U vijećnici Općine Vrsar-Orsera, u srijedu 20.07. potpisan je ugovor između DND-a Vrsar i Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva Istre kojim se DND-u Vrsar odobrava 19.940 HRK za provedbu projekta „Ponovo zajedno“.  Osim DND-a Vrsar partneri u projektu su DV Tići Vrsar i OŠ Vladimira Nazora Vrsar.

Projekt „Ponovo zajedno“ ima za cilj urediti, osmisliti i ponuditi prostor i aktivnosti  koji će poticati djecu, roditelje i zajednicu na druženje i međusobnu interakciju u prirodi. Projektom se žele potaknuti obitelji na zajedničko uživanje u slobodnom vremenu, s naglaskom na radost druženja. Kroz aktivnosti za zajednicu koje se odvijaju u prirodi odgovara se na potrebu ponovnog društvenog zbližavanja, osvještava se kod djece i  roditelja važnost zajednice i društvenog života za razvoj i psihološko zdravlje djece i odraslih, potiče empatičnost kod djece i odraslih, te jača ulogu zajednice u razvoju pojedinca.

Aktivnosti projekta će se odvijati od kolovoza do studenog 2022. godine, a odnositi će se na zajedničko uređenje parka za društvene igre u prostoru dječjeg ljetnog kampa na način da će otvoreni prostor  biti obogaćen elementima koji skreću pažnju na važnost društva. Prostor dječjeg ljetnog kampa biti će zajednički oslikan, postaviti će se stolovi za društvene igre, a djeca, roditelji, nonići i svi zainteresirani će se moći uključiti u uređenje parka, dekoriranje površina, izradu figurica potrebnih za igranje društvenih igara. 

Nakon što se park uredi, organizirati će se aktivnosti za slobodno vrijeme usmjerene stvaranju veza i jačanju društvenog kapitala zajednice:  turnir u društvenim igrama, okrugli stol i otvorena rasprava na temu važnosti zajednice u razvoju pojedinca i predstava za djecu u kojoj su roditelji glumci.

Natječaj za male projekte u zajednici raspisuje se iz Fonda gradova i općina čiji su članovi 16 istarskih gradova i općina, među kojima i Općina Vrsar-Orsera, a pravo prijave imale su udruge sa sjedištem u tim gradovima i općinama. Na ovaj natječaj je ukupno prijavljeno 28 projekta, a financijsku potporu ostvarilo je 10 organizacija.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email