NEWS

DRUŠTVO „NAŠA DJECA“ POKRENULO UMJETNIČKO NATJECANJE ZA SVE GENERACIJE

70DND_natjecanje_vizual
06.10.2020. 08:42; ; Početna / Obavijesti / DRUŠTVO „NAŠA DJECA“ POKRENULO UMJETNIČKO NATJECANJE ZA SVE GENERACIJE

U povodu 70. rođendana Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske naše lokalno Društvo „Naša djeca“ Poreč poziva djecu i odrasle svih generacija da sudjeluju u prvom Javnom natjecanju u stvaralaštvu koje će biti otvoreno od 5. listopada do 30. studenoga ove godine.

Javno natjecanje u stvaralaštvu podržali su brojni domaći književnici, glazbenici, glumci i drugi umjetnici koji su i osigurali personalizirane nagrade za najuspješnije među natjecateljima različitih generacija. Među njima su: Mia Dimšić, Zoran Ferić, Damir Hoyka, Tonči i Vjekoslava Huljić, Željka Klemenčić, Ivanka Mazurijević, Ida Prester, Mario Kovač, Kristian Novak, Roman Simić, Sanja Pilić, Silvija Šesto, Zsa Zsa, Zijah Sokolović, Božidar Prosenjak i Radojka Šverko.

Za sudjelovanje u javnom natjecanju u stvaralaštvu potrebno je ispuniti jedan uvjet, a to je da kreativni rad sadrži broj 70, riječju ili brojkom. Područja izražavanja su gotovo neograničena – od likovnosti, književnosti i primijenjene umjetnosti do kulinarstva, slastičarstva i vrtlarstva.

Natjecatelji se mogu prijaviti u jednoj od šest dobnih kategorija: predškolska dob, osnovnoškolska dob, srednjoškolska dob, mladi, roditelji, tete i tetci, ujaci i ujne, stričevi i strine, bake i djedovi.

Prijavnica i sve informacije o javnom natjecanju u stvaralaštvu dostupni su na internetskim stranicama savez-dnd.hr, a dodatne informacije možete zatražiti i putem e-maila na [email protected].

Mašti na volju i neka stvaranje počne!

O nama

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske osnovan je 12. prosinca 1950. godine u Zagrebu s ciljem jačanja brige o djeci predškolske i školske dobi. Otada do danas, Društvo je izraslo u najveću (i najstariju) organizaciju za djecu u zemlji i danas ukupno broji 100 lokalnih Društava „Naša djeca“ koja su okupljena pod okriljem Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske. U našoj lokalnoj zajednici rad Društva „Naša djeca“ Poreč obnovljen je 1996. godine.

Print Friendly, PDF & Email