NEWS

Drugi dio aktualnog vijećničkog sata (iz Grada Poreča)

2013-12-04_23h16_30
foto: IPRESS
05.12.2013. 11:49; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Drugi dio aktualnog vijećničkog sata (iz Grada Poreča)

kojoj je fazi proširenje groblja Fuškulin, zanimalo je vijećnika Fabrizia Picca.Činjenica je da na groblju Fuškulin ima nula praznih slobodnih grobnih mjesta. Zakonski slobodnih grobnih mjesta ima 61, a to znači poseban ukop obavljen prije 10 do 15 godina i za koja ne postoje ugovorene obveze. Od tih 61 grobno mjesto, za 20-tak su se javili neki nasljednici rodbine i zainteresirani su za daljnje produženje ugovornih obveza dok je 41 grobno mjesto na raspolaganju za prodaju.

Ta kvota zadovoljava potrebe mjesnog odbora za cca 10-tak godina. Za proširenje groblja Fuškulin izrađena je projektna dokumentacija, predviđeno je 230 novih grobnih mjesta. U narednom će se periodu predvidjeti sredstva za proširenje groblja, odgovorila je v.d. pročelnica za komunalni sustav Jasmina Vinkerlić Petrović.U kojoj je fazi izgradnja infrastrukture za vodoopskrbu u Muntižani i rekonstrukcija postojeće u Fuškulinu i Jasenovici bilo je drugo pitanje vijećnika Picca. V.d. pročelnica za komunalni sustav Jasmina Vinkerlić Petrović kazala je da je vodovodni ogranak prema Muntižani i Jasenovici izgrađen prije 40-tak godina. Dužine je 2,8 kilometara i vapi za rekonstrukcijom. Predviđa se rekonstrukcija vodovoda unutar samog naselja Fuškulin i naselja Muntižana čija bi vrijednost iznosila oko 3 milijuna kuna. Tijekom 2014. godine napravit će se projektna dokumentacija i ishodovat će se sve dozvole te će u narednoj godini početi izgradnja. Treće pitanje bilo je vezano uz faze izgradnje kanalizacijske infrastrukture u MO Fuškulin. Direktor komunalnog pouzeća Usluga, Milan Laković odgovorio je da u sklopu EU projekta, novih 60 kilometara izgradnje kanalizacije, s tog područja niti jedno mjesto nije obuhvaćeno tim programom. Počeli smo sa izradom projektne dokumentacije, na način da je konceptualno prihvaćeno rješenje koje se odnosi na spajanje, što znači da se neće raditi posebni uređaji nego će se spojiti na budući uređaj Poreč Jug. Napravljeni su idejni projekti, zatraženo je izdavanje lokacijske dozvole za Fuškulin, Mugebu i Čuše i sljedeće ćemo godine početi sa rješavanjem jednog naselja, a to je Fuškulin, bio je odgovor Lakovića.

Vijećnik Eugen Stanissa imao je tri pitanja koja su bila vezana za MO Mate Balota. Prvo pitanje bilo je vezano uz investiranje u turističku ponudu grada, te kako je rekao vijećnik, primjetno je da je hotel Zagreb ušao u fazu obnavljanja, shodno tomu, zanima me koji je stav Grada vezano za tu investiciju i da li se planira još koja investicija na području oko navedenog hotela? Gradska uprava i Grad podržavaju svaku investiciju koja doprinosi tome da u grad dolaze kvalitetni gosti koji će u njemu i duže boraviti.Kao što je hotel Zagreb ušao u fazu rekonstrukcije tako se i na otoku sv. Nikola obavljaju građevinski radovi. Pozdravljamo takve investicije te se nadamo da ćemo i kroz boravišne pristojbe dobiti više sredstava u gradski proračun. Uvjeren sam da ćemo i kroz porezni dohodak dobiti više novaca. Napravit ćemo sve da se u turističku ponudu grada još kvalitetnije ulaže, odgovorio je gradonačelnik Štifanić.
Isto tako zanimalo ga je je li Grad planira uskoro urediti plažu ispod teniskih terena hotela Pical. Naime, na tom je potezu još samo taj dio plaže ostao neuređen. Gradonačelnik je kazao kako Grad ima dvije građevinske dozvole, jedna je ispod hotela Zagreb, a druga je plaža između Brula i gradske plaže. Obje smo plaže kandidirali prema Fondu za razvoj turizma i vjerujem da ćemo dobiti sredstva kako bi se plaže obnovile. Kao treće pitanje, htio bi znati je li se planira nešto po pitanju sanacije javne rasvjete po šetnici ispod hotela Zagreb i Pical.  S tom smo problematikom upoznati i znamo da su stupovi stari i derutni. Za sljedeću godinu zajedno sa Turističkom zajednicom i Rivierom planiramo ući u rekonstrukciju cijele šetnice u pogledu javne rasvjete, dao je odgovor zamjenik gradonačelnika Loris Peršurić.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email