NEWS
Best of Poreč

DRAGOVOLJCI I VETERANI DOMOVINSKOG RATA

05.05.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / DRAGOVOLJCI I VETERANI DOMOVINSKOG RATA
751GO083077.jpg


POREČ –

Gradski ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske domaćin je ovogodišnjeg 7. svešportskog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata za Istarsku županiju, izvijestili su jučer na prigodnoj konferenciji za novinare predstavnici organizacijskog i provedbenog odbora. Kako je rekao Marijan Mužinić, predsjednik županijske udruge, očekuje se više od 250 sudionika, od kojih 210 iz ogranaka Bujštine, Buzeta, Labina, Poreča, Pule, Rovinja i Kluba 119. brigade Pula.

– Sudionici ove sportske županijske manifestacije nadmetat će se u sedam disciplina koje se boduju za državno natjecanje. To su kuglanje, mali nogomet, povlačenje konopa, streljaštvo, šah, boćanje i kros te izvan konkurencije u briškuli i trešetu. Sva nadmetanja održat će se u sportsko-rekreacijskoj dvorani Veli Jože, kros je predviđen uz more, dok će se kuglanje održati u Pazinu, jer u Poreču nema kuglane. Najbolja ekipa plasirat će se za državno natjecanje, koje će se održati početkom rujna u Zagrebu, rekao je Mužinić.

Županijska se natjecanja održavaju svake godine u drugom gradu, Poreč je već drugi put domaćin, a lani su natjecanje ugostili Pula i Rovinj. Kako vele članovi odbora, porečki sportaši, poglavito boćari, godinama su u samom vrhu natjecanja, kao i županijska ekipa, koja je dosad uvijek bila među boljima.

Pokrovitelji sportskih igara su Istarska županija i Grad Poreč, a supokrovitelji općine Poreštine.

Preuzeto iz Glasa Istre od dopisnice V. Md.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani