NEWS
Ljeto u Funtani

Dragi gost Poreča, Veljko Rogošić, oborio 29.7. svoj svjetski rekord iz 1977. godine

31.07.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Dragi gost Poreča, Veljko Rogošić, oborio 29.7. svoj svjetski rekord iz 1977. godine

VODICE – Uplivavši u vodičku luku u petak navečer Veljko Rogošić postavio je novi svjetski rekord u etapnom plivačkom maratonu. Zapravo, dva kilometra prije Vodica, Veljko je oborio vlastiti rekord iz 1977. godine, jer je u tom trenutku brojka od 450 preplivanih kilometara njegova maratona od Savudrije do Prevlake premašila brojku od 449 kilometara, kada je prije 28 godina u 29 etapa preplivao maraton od Podgore do Rijeke.

Inače, ovu posljednju dionicu od Tisnoga do Vodica, dugu 16,5 kilometara, koja mu je donijela titulu novog svjetskog rekordera, Rogošić je otplivao za tri sata i 55 minuta. U vodičkoj luci velikim pljeskom i ovacijama Veljka su dočekali građani Vodica i njihovi gosti, predstavnici vlasti i Turističke zajednice, te brojna novinarska svita. Prigodnim riječima i darovima, na ovom veličanstvenom pothvatu, Veljku Rogošiću čestitala je gradonačelnica Vodica Branka Juričev-Martinčev.

— Izuzetno sam zadovoljan i posebna mi je čast što sam do novog svjetskog rekorda došao upravo u Vodicama. To je rodno mjesto mojeg punca Ante Poljička, i u njemu sam čest gost. Inače, u ovoj današnjoj dionici more mi je bilo naklonjeno, iskoristio sam sve povoljne struje i relativno lako osvojio Vodice — kazivao je Veljko potpuno miran nakon što je kročio na vodičku obalu.

Maraton Savudrija—Prevlaka “jadranski dupin” nastavio je u subotu dionicom od Vodica do turističkog naselja Solaris.

Print Friendly, PDF & Email