NEWS
HALF MARATON S

Dr. Dolores Ghersinich u utrci za gradonačelnicu Poreča

predstavljanje zajednička slika
26.04.2017. 19:09; ; Početna / Politika / Dr. Dolores Ghersinich u utrci za gradonačelnicu Poreča

Dr. Dolores Ghersinich, specijalistica fizikalne medicine i rehabilitacije u porečkom Domu zdravlja i nezavisna gradska vijećnica danas je službeno predstavljena kao kandidatkinja za gradonačelnicu Poreča za lokalne izbore u ime koalicije „Zajedno možemo više“ koja okuplja SDP, HSS, HSLS, HNS i nezavisne vijećnike Stevu Žufića i Ghersinich.

Vratiti grad građanima

-Nije mi se bilo lako odlučiti prihvatiti poziv za kandidaturu za gradonačelnicu. Tu su obiteljske obveze i moj rad u zdravstvu. Puno smo doma u krugu obitelji o tome razgovarali. Na kraju je presudilo to što sam se zapitala jesmo li zadovoljni načinom na koji se upravlja našim Gradom i u odgovoru na to pitanje pronašla svoje motive, objasnila je Ghersinich koja je prvi put ušla u politiku prije četiri godine, kada je izabrana u Gradsko vijeće s ondašnje Nezavisne liste Rodoljuba Kosića koji je kasnije postao predsjednikom porečkog SDP-a.

Podsjetila je na četverogodišnji oporbeni rad u vijećničkim klupama, kada su se bavili sustavnom kontrolom i kritikom vlasti. Davali su inicijative, predlagali ideje i uspjeli u naumu da postanu snažna oporba IDS-ovoj poziciji.

-Osnovna ideja je vratiti grad građanima i neposredna demokracija na djelu, jer to sada nije tako. Gradskom vijeću želimo vratiti dignitet – da se na vijeću transparentno donose odluke, a ne na nekim zatvorenim odborima. U prvih sto dana upravljanja gradom namjeravamo detaljno analizirati gradske financije jer moramo doznati pravo stanje zaduženosti, rekla je.

Provjerit će račune

– Dosta je lažnih obećanja i fiktivnih računa. Provjerit ćemo kako se novac trošio u socijali, zdravstvu i školstvu jer, iako je Grad dosad dosta napravio, mislimo da se može puno više. Analizirat ćemo javne natječaje u kojima su poslove dobivale podobne tvrtke i kako se novac trošio po mjesnim odborima, nanizala je Ghersinich. Uvjerena je da su oni prava alternativa i da Poreč može bolje.

Podršku joj je jučer iskazao i kandidat koalicije SDP-HSU za istarskog župana Marino Baldini koji je kazao da je ova koalicija s ljudima koji iza sebe imaju puno postignuća jedina nada da Poreč ponovno postane lider, kao što je bio nekoć.

(T. KOCIJANČIĆ, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email