NEWS
Adriatic sredina

Dovšetak kanalizacijskog kolektora Baderna – Žbandaj očekuje se sredinom srpnja

bager-kanalizacija
07.06.2017. 10:34; ; Početna / Gospodarstvo / Dovšetak kanalizacijskog kolektora Baderna – Žbandaj očekuje se sredinom srpnja

Radovi na izgradnji kanalizacijskog kolektora Baderna – Žbandaj započeli su još u travnju, a njihov dovršetak očekuje se sredinom srpnja. Riječ je o radovima uz državnu cestu D302 na dionici dugoj 3280 metara.

Radi se o glavnom kolektoru koji će se spojiti na već dovršeni kanalizacisjki sustav od Žbandaja prema Poreču. Obzirom na važnost državne ceste, te složenost radova, izgradnja kolektora izvodi se u etapama, uz privremenu reglaciju prometa semaforima. Vrijednost radova na ovoj dionici iznosi 3,5 milijuna kuna. Određeni iznos sufinanciraju Hrvatske vode.

Izvedbom ovog kolektora će se u naseljima Baderna, Štifanići i Katun, gdje su kanalizacijske mreže već izvedene, omogućiti priključenje novih korisnika na sustav javne odvodnje, a u budućnosti i spajanje na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Poreč Sjever. Također će biti stvoreni uvjeti za razvoj kanalizacijskog sustava u naseljima Bonaci, Ladrovići i Mičetići. Više doznajte u prilogu TV Istre:

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email