NEWS

Dovršeno uređenje Creske ulice

6 (30)
31.03.2021. 11:12; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Dovršeno uređenje Creske ulice

Dovršeno je uređenje Creske ulice u Poreču – postojeće montažno kružno raskrižje Finida 2 rekonstruiralo se u ono s četiri kraka, rekonstruirao se i južni privoz iz smjera Ulice Nikole Tesle te se formirao trak za lijeve skretače kako bi se poboljšala propusnost ceste. Dodatno, izgradio se i novi sustav oborinske odvodnje i nova javna rasvjeta.

Dovršena je i prva faza izgradnje biciklističke staze i nogostupa (djelomično deniveliranih) uz izgradnju potpornih zidova na mjestima veće visinske razlike. Ideja je da se potpuno dovršena staza postane dijelom trase Parenzane, koja spaja bivšu kolodvorsku zgradu s naseljem Finida gdje nekadašnja pruga prolazi kroz šumu prema St. Vergotini i dalje. U tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, nakon čega će se izgradnjom pješačko-biciklističke staze na tom potezu zaokružiti ranije realiziran projekt Parenzana magic, u sklopu kojeg je Grad Poreč, zahvaljujući bespovratnim sredstvima EU uredio nekadašnju trasu Parenzane na svom području.

Osim toga, Poreč je dobio odmorište za bicikliste postavljeno na početku šumice na Picalu, nedaleko od bivše kolodvorske zgrade povijesne Parenzane. Uz navedeno, cilj je bio i ponuditi i druge rekreativne sadržaje, te je svega nekoliko metara dalje, u samoj šumici na Picalu postavljena teretana na otvorenom, koja svim zaljubljenicima u rekreaciju nudi 13 različitih sprava za kružni trening.

Investitor je Grad Poreč, izvođač je porečka tvrtka Đusto koja je odabrana kao najpovoljniji ponuditelj u provedenom postupku javne nabave, a Ukupna površina obuhvata zahvata je 7.614 četvornih metara.

Dodajmo i kako je dovršen postupak javne nabave za uređenje prometnice LaCop – Parens, te se početak radova očekuje uskoro.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email