NEWS

Dogradonačelnik Loris Peršurić saslušao probleme porečkih obrtnika

IMG_5252
21.04.2017. 17:54; ; Početna / Gospodarstvo / Dogradonačelnik Loris Peršurić saslušao probleme porečkih obrtnika

Jučer je u porečkom udruženju obrtnika održan sastanak Upravnog odbora. Među važnim točkama dnevnog reda bila je i problematika obrtništva na području Grada Poreča. Dogradonačelnik grada Poreča,  Loris Peršurić saslušao je obrtnike i njihove probleme, te obećao potporu gradske uprave u poslovnih aktivnostima obrtnika. Obrtnici su se g. Peršuriću požalili na nedostatak taksi stajališta te su pozvali dogradonačelnika da redovito posjećuje Udruženje. G. Peršurić je predstavio članovima Upravnog odbora razne potporne aktivnosti koje Grad provodi kako bi olakšao poslovanje obrtnicima i poduzetnicima, te povećao njihov broj. Spomenuo je sredstva potpore u iznosu od stotinjak tisuća kuna koje su na raspolaganju obrtnicima i poduzetnicima koji započinju s radom. Isto tako razgovaralo se o budućim aktivnostima samog udruženja i zajedničke suradnje na organizaciji međunarodnog ribarskog sajma Crofish.

Osim razgovora s dogradonačelnikom, obrtnici su definirali Izvješće o financijskom poslovanju i Izvještaj o radu za 2016. godinu, te datum naredne sjednice Skupštine. Na sastanku su odlučili sufinancirati nastup ugostitelja na 11. Gastro okusima Istre u Rovinju, odlazak frizerki na Susrete frizera i kozmetičara u Zagreb, a usvojili su i odluku o produljenju moratorija na kredite UO Poreč.

Od predstojećih aktivnosti usmjerenih na obrtnike, Udruženje će zajedno s Udrugom Vinistra organizirati kratak tečaj somelijerstva za obrtnike u sklopu sajma Vinistra, tečaj poznavanja kave i info dan HBOR-a. O ovim će aktivnostima Udruženje upoznati obrtnike putem sredstva javnog priopćavanja.

UO

Print Friendly, PDF & Email