NEWS
Laguna Ironman 800

Dođite na Motovun Wine Experience – Wine Garden! u petak, 28. kolovoza

wg
25.08.2020. 13:33; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Dođite na Motovun Wine Experience – Wine Garden! u petak, 28. kolovoza

Turistička zajednica Općine Motovun i vinari Motovunštine pozivaju vas na Motovun Wine Experience | Wine Garden u petak 28.8.2020. s početkom u 20 sati.

Vinska večer će se održati na atraktivnoj lokaciji, u vrtu motovunskih zidina. U prekrasnom ambijentu srednjovjekovnih zidina, na samom vrhu Motovuna, posjetitelji će moći uživati u vrhunskim vinima s kojima će se predstaviti najbolje motovunske vinarije –  Benvenuti Vina (Kaldir), Vina Bertoša (Kaldir), Vina Fakin – fakin good wines (Bataji, Brkač), VINO NOVAK (Motovun), Vina Tomaz (Motovun), Valenta Family Wines (Kaldir) i ROXANICH (Motovun).

Posjetitelji će na glavnom motovunskom trgu (u info uredu) moći kupiti specijalnu Riedel čašu po cijeni od 70 kuna, s kojom su vinske degustacije u Wine Gardenu besplatne. 

Za glazbenu kulisu događanja zaduženi su sjajni mladi pjevač Tedi Grubica i Marko Ritoša za klavijaturama, koji će izvedbama domaćih i stranih hitova upotpuniti ljetnu vinsku večer na vrhu Motovuna.  

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku i priuštite si čarobnu vinsko – glazbenu večer pod zvijezdama, na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Istri!   

Parking se ne naplaćuje od 20.00 sati. Cijena shuttle prijevoza od podnožja do ulaza u starogradsku jezgru je 20 kn po osobi (povratna karta). 

Događaj se odvija uz poštivanje važećih protuepidemioloških mjera. U slučaju lošeg vremena, događaj se otkazuje. 

__________________

Motovun je krajem prošle godine osvojio drugo mjesto u izboru Europske mreže kulturnog turizma i partnera za najbolju europsku destinaciju održivog kulturnog turizma, u kategoriji vinskog turizma, pozicioniravši se između dvije renomirane francuske vinske destinacije, iza prvoplasirane doline Loire i ispred trećeplasirane Pays d’ Armagnac, a kroz vinska događanja pod krovnim nazivom Motovun Wine Experience nastoji se dodatno promovirati Motovun kao prepoznatljivu vinsku destinaciju s vrhunskim nagrađivanim vinarima i izuzetnom vinskom mikrolokacijom, koju krasi superioran terroir, s optimalnom kombinacijom bijele zemlje koja daje mineralnost, fantastičnim ekspozicijama, značajnim temperaturnim razlikama i dovoljnim količinama vjetra.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email