NEWS
Best of Poreč

Dodijeljena prva bespovratna sredstva za poticanje lokalnog poduzetništva, prijave otvorene do kraja godine

torrerotonda-1626816533855
foto: Torre rotonda Instagram
20.07.2021. 23:31; ; Početna / Gospodarstvo / Dodijeljena prva bespovratna sredstva za poticanje lokalnog poduzetništva, prijave otvorene do kraja godine

Nedavno su odobrene prve ovogodišnje potpore u sklopu Programa poticanja razvoja poduzetništva za 2021. godinu Grada Poreča-Parenzo. Ove pomoći odobravaju se porečkim poduzetnicima i poduzetnicama već niz godina, a dodjeljuju se kroz osam mjera, kojima se ostvaruje bespovratna financijska pomoć.

  1. potpore poduzetnicima početnicima koji prvi put otvaraju obrt ili trgovačko društvo,
  2. potpore za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekata,
  3. potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje,
  4. potpore za subvencioniranje digitalizacije poslovanja,
  5. potpore obrtima za obavljanje poslova dadilja,
  6. potpore za subvencioniranje nabave dugotrajne materijalne imovine,
  7. potpore za uvođenje inovacija u proizvodnju,
  8. potpore za subvencioniranje boravka djeteta u dječjem vrtiću ženama poduzetnicama početnicama.

Poreč je i grad prijatelj ženskog poduzetništva, te se s ciljem poticanja razvoja ženskog poduzetništva, ženama koje su stopostotne vlasnice poslovnog subjekta pojedine se potpore uvećavaju za 20 posto, a osobama mlađim od 30 godina za 10 posto ukupno prihvatljivih troškova.

– Poduzetništvo i obrtništvo glavni su pokretači razvoja našega grada i želimo ih nastavljati poticati – prostornim planiranjem dodatno ojačati naše gospodarske zone, biti partner u novim projektima, gradskim mjerama dodatno olakšati poslovanje i biti grad prijatelj poduzetništva, a ovim mjerama dodatno pomažemo ženama poduzetnicama, kaže resorna pročelnica Morena Mičetić Fabić.

Za sada je dodijeljeno šest potpora, isto toliko ih je trenutno u obradi, a javni poziv za dodjele potpora otvoren je i dalje, sve do 10. prosinca ove godine. Potrebni obrasci i upute mogu se dobiti na web stranicama Grada Poreča-Parenzo.

 

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani