VALFRESCO S-170422

Do kraja godine obnovit će se Creska ulica izgradnjom četverokrakog rotora, biciklističke staze i nogostupa

IMG_20201014_080605-01
14.10.2020. 11:05; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Do kraja godine obnovit će se Creska ulica izgradnjom četverokrakog rotora, biciklističke staze i nogostupa

Grad Poreč – Parenzo završio je s izradom projektne dokumentacije koja predviđa rekonstrukciju, odnosno, proširenje postojećeg montažnog  kružnog raskrižja „Finida 2“ (spoj nerazvrstane ceste PO-67 – spojna cesta Creske i ulice Gašpara Kalčića – sa pristupnom cestom prema postojećem rotoru Finida 1., na nerazvrstanoj cesti Vodopija – Zelena Laguna – bivša državna cesta D75).

Planiranom rekonstrukcijom predviđena je izgradnja četverokrakog rotora, rekonstrukcija južnog privoza, izgradnja biciklističke staze i nogostupa (djelomično deniveliranih) uz izgradnju potpornih zidova na mjestima veće visinske razlike. Navedena dionica je i dio trase Parenzane, koja spaja bivšu kolodvorsku zgradu s naseljem Finida gdje nekadašnja pruga prolazi kroz šumu prema St. Vergotini i dalje.

Dovršavanjem pješačko-biciklističke staze na tom potezu zaokružit će se ranije realiziran projekt Parenzana magic, u sklopu kojeg je Grad Poreč-Parenzo, zahvaljujući bespovratnim sredstvima EU uredio nekadašnju trasu Parenzane na svom području.
Osim toga, Poreč je dobio odmorište za bicikliste postavljeno na početku šumice na Picalu, nedaleko od bivše kolodvorske zgrade povijesne Parenzane. Uz navedeno, cilj je bio i ponuditi i druge rekreativne sadržaje, te je svega nekoliko metara dalje, u samoj šumici na Picalu postavljena teretana-fitness na otvorenom, koja svim zaljubljenicima u rekreaciju nudi 13 različitih sprava za kružni trening (dvije bočne njihalice, eliptična hodalica, horizontalne ljestve, horizontalno vratilo, kosa klupa, dva mini fitnessa, paralelna prečka, švedske ljestve, trovisinsko vratilo i dvije zračne hodalice).

Dodajmo još kako će se tijekom rekonstrukcije Creske ulice, na južnom privozu u zoni priključka prilazne ceste planirane DPU „OMV – poslovna zona“, formirati  trak za lijeve skretače, u svrhu poboljšanja propusne moći ceste.

Dodatno će se urediti oborinska odvodnja i postaviti javna rasvjeta.

Obuhvat zahvata u prostoru površine je cca 7.614,00 m2, a projektnu dokumentaciju je, temeljem provedenog postupka nabave, izradio projektantski ured „Mig Engineering“ j.d.o.o. Viškovo.
Za predmetni zahvat u prostoru Grad je ishodovao građevinsku dozvolu te je u fazi javne nabave za odabir najpovoljnijeg izvoditelja. Plan je krenuti s radovima do kraja 2020. godine, poručuju iz Upravnog odjela za komunalni sustav  Grada Poreča.

 

Print Friendly, PDF & Email