NEWS
valfresco

DND Poreč najavljuje Dječji tjedan

25.09.2018. 19:33; Učitavanja: 204; Početna / Lifestyle / Zabava / DND Poreč najavljuje Dječji tjedan
plakat_djecji_tjedan

Prvi puni tjedan u listopadu u znaku je djece, a ove godine počinje baš 1. 10.  i  Danom djeteta.

Društvo Naša djeca Poreč kao dio obitelji DND-a okupljenih u Savezu Društava Naša djeca Hrvatske, svake godine različitim aktivnostima čini da dječja prava postaju vidljivija u zajednici. Dječji tjedan već niz godina obilježavamo pod motom „Ljubav djeci prije svega”, a svake godine u fokusu je neka tema. Ove godine to je veza djece i baštine.

U Poreču Dječji tjedan počinjemo gradonačelnikovim prijemom za članove i članice Dječjeg foruma DND-a s voditeljicama – volonterkama profesoricom Dunjom Klarić i Snježanom Lehman. Nastavit ćemo druženje na Trgu slobode, gdje će vrtićka djeca pokazati što je veselje, a pripremaju i poruke za odrasle.

Za osnovnoškolce/ke smo u srijedu pripremili potragu za povijesnim blagom u gradskoj jezgri Poreča, u suradnji sa Zavičajnim muzejem, a vrtićari/ke će u svojim vrtićima ili u DND-u moći slušati i „dopričavati” bajke u programu „bajkaonice” koji smo pokrenuli prije dvije godine.

Iza ovogodišnjeg Dječjeg tjedan ostavit će djeca i trajni fizički trag u javnom prostoru – počinje projekt Bankelica koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, u programu Naš doprinos zajednici, a kojim smo predvidjeli izradu četiri dječje klupe za javne gradske prostore. Klupe će zajedno s djecom izraditi četvero umjetnika, a prve kreću u realizaciju upravo u Dječjem tjednu – u nekadašnjem remontu u petak će raditi Marina Dželalija Jakominić s jednom vrtićkom skupinom iz DV Cipelići, a u subotu Đanino Božić s djecom koja su već bila u našim likovnim radionicama.

Program je pripremljen u dogovoru s porečkim vrtićima, školama, Pučkim otvorenim učilištem, Zavičajnim muzejem i gradskom upravom.

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S