NEWS

Dječji vrtić „Radost“ pridružio se nacionalnoj i gradskoj akciji Kolektivna sadnja drveća

29.10.2019. 17:11; Učitavanja: 457; Početna / Lifestyle / Ekologija / Dječji vrtić „Radost“ pridružio se nacionalnoj i gradskoj akciji Kolektivna sadnja drveća
IMG_6019

Uz pomoć roditelja, obitelji Rimanić koja se profesionalno bavi hortikulturom, u dvorištu vrtića „Radost II“, zasađena su četiri stabla. Uz njihovu inicijativu i operativnost u  potpunosti su obavljeni  radovi sadnje za drvo ukrasne murve koje su sami darovali, kao  i za još tri stabla koja su preuzeta od donacije grada. Tako su uz murvu  zasađeni  bagrem, likvidambar i katalpa. 

U postupku sadnje sudjelovala su djeca odgojne skupine vrtića „Radost II“, odgojiteljica Jasne i Svetlane.  Rastresali su zemlju i zalijevali sadnice novozasađenih stabala.

Kada su ostala djeca izašla vidjeti svoje nove „stanovnike“ dvorišta, pitala su odgojiteljice  jesu li to prava stabla? Naravno da jesu i kada narastu stvarat će hlad i pod njima će pronalaziti  mjesto za odmor nakon igre, a prirodi će pružati izvor hrane.

Bila je ovo akcija jačanja svijesti o potrebi za očuvanjem i zaštitom prirode koju treba i živjeti, a ne samo propagirati. Primjer dobrodošlice drveću dala su sama djeca na primjeru odraslih koji su sve potaknuli. Jednom od stabala djeca su nadjenula ime Lino jer će uz brigu i njegu rasti  zajedno s njima.

Dječji vrtić zahvaljuje roditeljima s kojima su već dogovoreni novi radovi na uređenju dvorišta u vrtiću „Radost II“ i upućuje pohvale svima koji su pokrenuli i podržali ovu akciju!

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email