NEWS

Dječji vrtić „Radost“ nastavio je u proteklom tjednu obilježavati svoj dan

IMG_5624
30.04.2019. 10:36; Učitavanja: 224; Početna / Lifestyle / Zabava / Dječji vrtić „Radost“ nastavio je u proteklom tjednu obilježavati svoj dan

Značajan broj roditelja, nona i nonića  bio je tijekom „Otvorenih vrata“ u vrtiću „Radost II“ , igrajući se i družeći se sa svojom djecom i unucima. Uključili su se u likovne i kreativne radionice, bili modeli u igrama zanimanja, slagali kocke i slično. Bilo je i  roditelja koji su došli  upoznati okruženje u koje će upisati svoje dijete.

Predviđene aktivnosti u jednom je dijelu poremetilo vrijeme te se nisu  mogle  održati sportske aktivnosti na dvorištu. Ali, roditelji su mogli razgledati bogatu izložbu likovnih radova i dijela provedenih aktivnosti i projekata postavljenih u prostorima vrtića. Primjerice, moglo se doživjeti plavetnilo Aquariuma kojega su djeca  posjetila u Puli, vidjeti postupak nastanka meda, izrađene košnice i saće,  isprobati med, mogla se doživjeti oslikana proljetna livada puna cvijeća, prisjetiti se trenutaka s održanog maskenbala i još puno, puno toga.  

U predstavljanju svojih aktivnosti jednako su sudjelovala i djeca jaslica koja su se predstavila svojim fotografijama na kojima se vidi kako su ona tijekom godine rasla i narasla.

Kako je tjelesna aktivnost svakodnevnost u vrtiću u suradnji s roditeljima u vrtiću „Radost I“ oplemenjena je novim sadržajem. U sportskoj dvorani djeca su se kroz različite vježbe upoznala s jogom za početnike. Izveli su vježbe opuštanja i istezanja izvodeći figure  mačke, psa, zeca, žabe i pretvarali se u kipove pokušavajući zadržati  ravnotežu. Bila  je to zanimljiva i korisna aktivnost.

Crtanje kredama po dvorišnom zidu vrtića unijelo je nove boje u zelenilo dvorišta  koje je poprimilo razigrani  ugođaj.

Proslava Dana vrtića uveličana je na gradskom trgu na kojemu su djeca vrtića „Radost I“ i „Radost II“ zajedno otpjevala pjesmu „Kad bi svi ljudi na svijetu“. Poruka koju su uputili  pjesmom i puštanjem balona ima jednostavno, ali iskreno značenje. Poručili su da je važno zajedništvo i očuvanje prirode kako bi se u njoj i dalje mogli igrati. U tome su ih podržali svi prisutni među kojima su doprinos svojim aktivnim sudjelovanjem dali gradonačelnik i dogradonačelnica.

Svi roditelji i prijatelji djece koji nisu uspjeli doći, nadamo se da navedene doživljaje neće propustiti te će ih s djecom podijeliti sljedeće godine.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
DSG 2020 -S