NEWS
valfresco

Dezinsekcija komaraca na području Poreča i svih mjesnih odbora od 22. srpnja do 4. kolovoza

22.07.2019. 09:29; Učitavanja: 476; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Dezinsekcija komaraca na području Poreča i svih mjesnih odbora od 22. srpnja do 4. kolovoza
dezinsekcija-komaraca

Obavještavaju se građani da je na području Grada Poreča – Parenzo sukladno važećem Programu mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti – dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija – na području Grada Poreča – Parenzo za 2019. godinu i Provedbenom planu obvezne preventivne deratizacije i dezinsekcije na području Grada Poreča – Parenzo za 2019. godinu, u planu larvicidni tretman suzbijanja komaraca, koji će trajati od 22. srpnja  ­do 04. kolovoza  2019. godine. U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do završetka tretmana.

Tretmanom će biti obuhvaćene sve vode stajačice te sva poznata potencijalna izvorišta larvi komaraca na području Grada Poreča – Parenzo.  

Također, obavještavaju se građani da će se području Grada Poreča – Parenzo, sukladno važećem Programu mjera i Provedbenom planu, vršiti adulticidni tretman suzbijanja komaraca (špricanje komaraca).

Tretman će se vršiti na području mjesnih odbora Baderna, Žbandaj, Varvari, Nova Vas i Červar Porat i pripadajućih im naselja 31. srpnja 2019. godine u kasnim večernjim satima, odnosno 1. kolovoza 2019. godine u ranim jutarnjim satima.

Dana 1. kolovoza 2019. godine u kasnim večernjim satima, odnosno 2. kolovoza 2019. godine u ranim jutarnjim satima, tretman će se provesti na području MO Fuškulin i pripadajućih naselja, a tretman gradskih mjesnih odbora(područje samoga grada i gradskih stancija) izvršit će se u razdoblju od 1. – 3. kolovoza 2019. godine u ranim jutarnjim satima.

U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do konačnog kompletiranja tretmana.  

Insekticidna sredstva koje se koriste prilikom dezinsekcije u samom okolišu ne zaostaju jer su biorazgradiva.

Svi tretmani provoditi će se u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima te iz tog razloga upozoravamo građane sa respiratornim smetnjama da u navedeno vrijeme ostanu u zatvorenim prostorima. Također, umoljavaju se pčelari da spreme pčele u košnice za vrijeme tretiranja komaraca.  

 Mjere će provoditi djelatnici Zajednice Izvoditelja: Obrt “Eko servis Matić“, Lovrin 80/h, 52000 Pazin i “Sanitacija Osijek“ d.d. Jarak 3, 31 208 Petrijevci, s kojima Grad Poreč – Parenzo ima sklopljen važeći Ugovor o Provođenju mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području Grada Poreča – Parenzo u 2018. i 2019. godini.

Za eventualne informacije glede dinamike provedbe, kontaktirati provoditelja mjera na tel. 052 624 571, GSM 091 621 11 90.

Print Friendly, PDF & Email