Deset najstarijih žitelja Općine Kaštelir-Labinci dobilo bogate poklone

IMG-d21964f15accc7810f5c8ef1a7c63b16-V
10.10.2021. 14:32; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Deset najstarijih žitelja Općine Kaštelir-Labinci dobilo bogate poklone

Zjedništvo i solidarnost jedan su od osnovnih postulata funkcioniranja Općine Kaštelir-Labinci, koji podrazumijeva da se jednaka pozornost daje svim generacijama i njihovim potrebama. Vjerujemo, naime, da je to najbolji put za zdravo društvo i razvoj zajednice kao što je naša. Stoga smo ove godine posebno obilježili Međunarodni dan starijih osoba, kada je kaštelirska Udruga “Mladi za sve” tim povodom organizirala dobrovoljnu akciju.

Cilj akcije bio je usmjeriti pozornost na starije osobe, odnosno, pokazati da su važan dio naše zajednice čije potrebe itekako slušamo, dok pritom iznimno cijenimo sve što su napravili kroz svoj život i rad. Jer upravo na tomu temelji se sve ono što današnje mlađe generacije dalje razvijaju, kako bismo svi zajedno imali bolji i kvalitetniji život na području Općine Kaštelir-Labinci.

Tako je povodom ove akcije složeno deset bogatih poklon paketa za deset najstarijih stanovnika s područja Općine Kaštelir-Labinci u dobi od 88 do 93 godine, i u svakom paketu našli su se vino, maslinovo ulje, sir, kobasice, salame, craft pivo, craft bezalkoholna pića Gineta i ginger ale, prašak za pranje rublja, tjestenina, povrće iz ekološkog uzgoja, keksi i kava. Poklone su osobno uručili članovi Udruge “Mladi za sve” u petak 08. listopada i subotu 09. listopada.

No sve to ne bi bilo moguće bez nesebičnih donatora čiji su se proizvodi našli u poklon paketima, pa se tako akciji odazvala Poljoprivredna udruga Vitis, i njezini članovi koji su donirali proizvode su OPG Radoš Dejan, OPG Alfredo Cossetto, OPG Legović Vlater – Legovina, OPG Tina Kovač De Faveri, OPG Ana Čehić, OPG Igor Kocijančić, OPG Edi Brčić, OPG Dario Paulišić – Oliveri, OPG Karlo Grebac, OPG Marko Bratović – Extraistrian i Count’s Drinks. Jednako tako, svoj su doprinos za poklon pakete sa svojim donacijama dali obrt MaraBu iz Kaštelira te poduzeće Pisinium iz Pazina. Svima najiskrenije zahvaljujemo što su se uključili u ovu hvalevrijednu akciju i uljepšali Međunarodni dan starijih osoba našim žiteljima u poznim godinama, kojima smo posjetom i uručivanjem pokolona pokazali da smo ponosni i sretni što ih imamo u našoj zajednici.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email