NEWS

Delegacija grada Praga 6 u posjetu Gradu Poreču

delegacija u Parku prijateljstva
15.09.2023. 09:27; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Delegacija grada Praga 6 u posjetu Gradu Poreču

Delegacija grada Praga 6 predvođena zamjenikom gradonačelnika Zdeněkom Hlinskýem, boravi ovih dana u službenom posjetu Gradu Poreču-Parenzo u sklopu nastavka širenja suradnje i uspostave prijateljstva na razinama kulture, sporta, obrazovanja i gospodarstva.

U sklopu boravka u Poreču zamjenik gradonačelnika Hlinský zajedno sa pročelnicima i suradnicima iz resornih odjela susreo se u Velikoj gradskoj vijećnici s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem, njegovim zamjenicima i pročelnicima gradskih upravnih odjela.

Tako je i ovaj posjet bio usmjeren na konkretne teme na razmjeni iskustava, jačanju veza i mogućnosti suradnje na području kandidiranja na EU fondove, komunalne opremljenosti i infrastrukture, obrazovanja i drugih. Gosti su između ostalog obišli i projekte komunalnih tvrtki Usluga Poreč i Odvodnja Poreč, te posjetili ove inauguriran Park prijateljstva gradova Poreča i Praga 6 na plaži Materada – Sveti Martin.

Gosti su pritom pohvalili brzinu realizacije projekata i gradnje infrastrukture i objekata u Poreču. Na sastanku je bilo govora o suradnji u vezi razmjene učenika Prag 6, te će nakon gostovanja u svibnju porečkih učenika u Pragu, u listopadu u Poreč doći grupa učenika Umjetničke škole iz Praga 6 na razmjenu iskustava i zajednički koncert s Učenicima Umjetničke škole Poreč.

Najveća gradska četvrt glavnog češkog grada Praga, od 2012. godine s Porečom ima potpisan Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljstva i to na razinama kulture, sporta, obrazovanja ali i gospodarstva. U tom je razdoblju održano više službenih posjeta i prezentacija, na kojima su se dijelila znanja i iskustva po pitanju povlačenja EU sredstava, prostornog planiranja, digitalizacije rada gradske uprave, ulaganja u obrazovanje, sport, organizaciju manifestacija, te je više puta održano i turističkog predstavljanja Poreča u Pragu i u suradnji s Veleposlanstvom RH u Pragu.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email