NEWS

David Pršurić pobijedio na 13. međunarodnom festivalu „Dani harmonike“ Ugljevik- Bijeljina – Beograd 2021. održanog od 3. do 7. lipnja 2021. godine

10.06.2021. 09:40; ; Početna / Kultura / David Pršurić pobijedio na 13. međunarodnom festivalu „Dani harmonike“ Ugljevik- Bijeljina – Beograd 2021. održanog od 3. do 7. lipnja 2021. godine
2021-06-10_09h37_01

David Pršurić, jedini predstavnik Umjetničke škole Poreč, Poreča, Istre i Republike Hrvatske pobijedio je na 13. međunarodnom festivalu „Dani harmonike“ Ugljevik- Bijeljina – Beograd 2021. održanog uživo od 3. do 7. lipnja 2021. godine u Ugljeviku, Bijeljini (BIH).

Festival se ove godine održao online i uživo i na taj način okupio je 200 natjecatelja, predstavnike iz 13 zemalja: Rusije, Ukrajine, Austrije, Italije, Švedske, Slovačke, Bugarske, Rumunjske, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

Posebni značaj festivalu i natjecanju od ove godine daje organizacija u suradnji sa Svjetskom asocijacijom harmonikaša kroz kvalifikacije za Svjetski kup harmonike.  

Festival već dugo ima svjetski karakter jer je ugostio najeminentnija imena iz svijeta harmonike te je ugostio plejadu vrhunskih umjetnika poput Vladimira Murze, Aleksandra Skljarova, Jurija Šiškina, Pavela Fenjuka, Aleksandra Poelueva, sergeja Osokina, Eduarda Ahanova, Huan Ignasia Ruede i druge.

Festival je uz natjecateljski dio programa bio obogaćen mastreclassovima i  koncertom Jurija Šiškina, umjetnika iz Rusije i Stanislava Mališeva prošlogodišnjeg laureata iz Rusije.

Natjecatelje je ocjenjivao stručni Ocjenjivački sud sastavljen od priznatih svjetskih harmonikaških umjetnika i pedagoga: Stanislav Mališev, Nada Vještica i Ivan Mladenović.

Umjetničku školu Poreč na ovom je festivalu predstavljao višestruko prvonagrađivani učenik 2. razreda, David Pršurić, u klasi prof. Paola Peruška koji je svojim nastupom u pretkategoriji osvojio 1. nagradu, I. mjesto i 98,70 bodova.

David Pršurić bio je i jedini predstavnik Republike Hrvatske te je uz izvrstan nastup na natjecanju pobjedom među svojim vršnjacima, kao laureat natjecanja nastupao na Koncertu laureata u Ugljeviku i u Bijeljini.  Jedinstveni događaj za pamćenje je nastup Davida Pršurića s najpriznatijim svjetskim umjetnikom na harmonici, zaslužnim umjetnikom Rusije, Rostovske državne filharmonije Jurijem Šiškinim.

Davidu je ovo već četvrta prva nagrada u nizu na harmonikaškim natjecanjima i to samo tijekom ove školske godine! David uvijek iznova potvrđuje svoj talent, marljivost i veliki trud koji ulaže u sviranje harmonike i ljubav prema glazbi. Ovakvi rezultati uz talent i rad učenika mogući su samo uz stručno i predano vodstvo učitelja i veliku podršku i ljubav roditelja.

Veliko hvala ravnateljici i svim Davidovim učiteljicama OŠ Finida. Neizmjerno smo zahvalni na razumijevanju i podršci prilikom dugotrajnih priprema i sudjelovanja na natjecanjima.

Od srca sve pohvale i čestitke Davidu, učitelju Paolu i predivnim roditeljima mami Barbari i tati Adrianu briljantnom uspjehu uz najljepše želje,

                                                                                                                                                                                                                               Ravnateljica:                                                                                                                            
Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email