NEWS
Max 180920 S

Danijelu Španjolu, portiru hotela Melia Coral for Plava Laguna nagrada Čovjek ključ uspjeha

danijelš2
25.10.2018. 08:22; Učitavanja: 494; Početna / Gospodarstvo / Danijelu Španjolu, portiru hotela Melia Coral for Plava Laguna nagrada Čovjek ključ uspjeha

Danijel Španjol, dugogodišnji djelatnik Plave Lagune, odnosno Istraturista, dobitnik je nagrade Čovjek ključ uspjeha – za najboljeg djelatnika u 2018.godini u kategoriji hotela i kampa! Odlučeno je tako na Danima hrvatskog turizma koji se ovih dana održavaju na Hvaru u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.

Plava Laguna iznimno je ponosna na svog djelatnika koji je cijeli svoj radni vijek proveo u Istraturistu, odnosno Plavoj Laguni, a ove godine s ponosom nakon 44 godine rada, odlazi u zasluženu mirovinu.

U hotelima Plave Lagune radi od 1974. godine, a kao stalni radnik od 1976. i u međuvremenu radio je u svim hotelima Plave lagune u Umagu, od Adriatica gdje je proveo pune 24 godine pa hotel Sol Umag, Sol Aurora, Sol Gadren Istra, Melia Coral, Moj Mir i Sol Sipar.

Čitav svoj dogogodišnji radni vijek proveo je baš kao portir i komentira:

«Ja baš volim biti portir, međutim biti dobar portir nije baš tako lako kao što dosta ljudi misli, nije to samo zgrabiš kufer i nosiš. Treba u ovom poslu obratiti pažnju na masu sitnih detalja, kao npr. pogledaš registraciju na autu gosta i poželiš mu dobrodošlicu na njegovom jeziku i to uvijek sa smiješkom, na glas, gledajući ga u oči. Isto tako, važan je i odnos prema gostu na odlasku, jer mi smo prvi i zadnji kojega oni vide u hotelu. Ako su se dobro proveli, tužni su što odlaze, a ja ih volim utješiti rečenicom: «Doviđenja, do skorog viđenja, jer da bi se vratili, ipak morate otići!»

I nastavlja: «Volim ovaj posao jer imam osjećaj da mi svaki dan počinje sa novim izazovima, i jer sam uvijek imao sreću da radim sa odličnim kolegama.“

Hrvatska turistička zajednica svake godine dodjeljuje nagrade ČOVJEK – KLJUČ USPJEHA, DJELATNIK GODINE. Cilj ove nagrade je razvijanje gostoljubivih i prijateljskih odnosa prema turistima te podizanje kvalitete usluge što direktno utječe na podizanje stupnja zadovoljstva gostiju te širenje pozitivnog imidža hrvatskog turizma.

Plava Laguna PR

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email