NEWS

Danijel Damjanović, porečki glazbenik započeo glazbeni projekt “Psalmi”

2022-04-02_01h06_56
02.04.2022. 08:54; ; Početna / Kultura / Danijel Damjanović, porečki glazbenik započeo glazbeni projekt “Psalmi”

Danijel Damjanović, gitarista i autor, član grupe Kultura, dobitnice nagrade “Porin” 1999., kao i grupe Poklon koja je stvarala glazbu kršćanske tematike,  nekoliko puta nagrađivana na festivalu Uskrsfest, poznata po pjesmama “Moj me otac daruje”, “To je on”, “Kap jedna mala”, započeo je jedan veliki glazbeni projekt pod nazivom “Psalmi” u kojem će uglazbiti i producirati 21 biblijski Psalam.

Tekstovi albuma “Psalmi” će biti adaptirani iz hrvatskog prijevoda. Na albumu će se pojaviti i gostujući autori Davor Terzić i Bruno Krajcar. Koproducent albuma je prof. Haris Brković.

Na albumu će se također pojaviti razni gostujući pjevači od kojih neke pjesme pjeva vlč. Josip Mašina, zatim pjevačice grupe Poklon Anđela Jeličić i Kristina Jurman.
Album će ugostiti i druge pjevače koji će svojom interpretacijom obogatiti pjesmu i pridonijeti raznolikosti albuma.

Album će izaći u proljeće 2023. godine.

Prvi singl sa tog albuma je kompozicija “Bože moj zašto si me ostavio”.
Pjesma govori o pet slika žalosnih otajstava krunice u kombinaciji sa adaptiranim (prilagođenim) tekstom Psalma 22. Naslov pjesme “Bože moj zašto si me ostavio” jesu zapravo Isusove riječi na križu iz Matejevog i Markovog evanđelja, kao i početak samog Psalma 22.

 

Print Friendly, PDF & Email