NEWS
Laguna Ironman 800

DanceStar Gala show rasplesao Poreč !

DanceStar-Gala-night---12
28.05.2016. 12:57; ; Početna / Slider / DanceStar Gala show rasplesao Poreč !

Najbolje svjetske koreografije iz svih plesnih kategorija sinoć su doslovno digle na noge nekoliko tisuća posjetitelja na DanceStar Gala show-u u Poreču koji se održao trećeg dana finala ovog jedinstvenog plesnog natjecanja. Almira Osmanović, Igor Barberić, glumac Andrej Dojkić i sportaš Mario Valentić samo su neka od poznatih domaćih i svjetskih lica koji su bili dio ove plesne priče. Pobjednici – plesna skupina Formation iz Mađarske

Poreč, 28. svibnja 2016. – Najbolji od najboljih iz Rumunjske, Hrvatske, Južne Afrike, Austrije, Slovačke, Slovenije, Njemačke i Mađarske sinoć su se u porečkoj dvorani Žatika borili za prestižnu titulu pobjednika Gala show-a ovogodišnjeg DanceStara. Odlična atmosfera i podrška iz publike obilježili su ovu rasplesanu večer tijekom koje se moglo uživati u 18 najboljih koreografija iz raznih kategorija, od baleta, do urbanog plesa i mjuzikla.

Prestižan sudački tim činili su Jose de la Cruz iz SAD-a koji je plesao s najboljim rock i alternativnim glazbenicima kao što su Linkin Park, The Prodigy i Marilyn Manson, Justin Conte koji je radio s Paulom Abdul, Miley Cyrus i Jordan Sparks, naša bivša primabalerina Almira Osmanović te Paul Modjadji iz Južnoafričke Republike kojem je upravo DanceStar poslužio kao odskočna daska u karijeri tijekom koje se osobito ističe njegov rad na filantropskom projektu Dare to Dream.

„Energija koja se ovdje osjeti na svakom koraku i ulaganje u ples bit su ovog natjecanja. Ples je taj koji je objedinio sve te ljude iz različitih dijelova svijeta. Skidam kapu svima onima koji to rade iz hobija, a ostvaruju dobre rezultate za koje se treba jako puno truditi“, rekla je Almira Osmanović.

Titulu pobjednika dobila je plesna skupina Formation iz Mađarske.

„Bilo je prekrasno i inspirativno plesati ovdje, osjećaj je uistinu čudesan. Obožavamo ples, to je naš život, svakodnevno treniramo i pobijedili smo. Još ne možemo vjerovati jer je konkurencija uistinu bila snažna. Toliko smo uzbuđeni i sretni da ćemo slaviti čitavu noć. Međusobno smo veliki prijatelji i svi dišemo kao jedno iako smo različitih dobnih skupina. Super nam je tu, ovo je prekrasna zemlja, imate divno more i srdačne ljude“, rekla je Nagy Virog Boglarka, predstavnica plesne skupine Formation iz plesne škole eLTE Best Dance Company iz mađarskog grada Miskolc.

„Ako dolaziš na DanceStar u Poreč, dođi na Gala night. Tu smo na jednom mjestu vidjeli najzanimljivije koreografije i kao i uvijek bio je zaista dobar show. Izbor je uvijek eklektičan, to su vrlo inovativne i zabavne koreografije uz sjajne kostime”, rekao je Igor Barberić.

DanceStar je po prvi put posjetio i poznati fitness trener Mario Valentić, inače veliki ljubitelj plesa i pobjednik showa Ples sa zvijezdama 2008.

„Super je znati da je toliko tisuća mladih ljudi došlo u Poreč  i okupiralo ga zbog plesa. Atmosfera je ovdje super, vesela i prpošna i smatram da je DanceStar odličan projekt za cijelu Hrvatsku i njezin turizam. Zelena laguna je predivna i već se radujem idućoj godini“, rekao je Mario.

Čak pet dana koliko ovogodišnje DanceStar finale traje vrvi brojnim popratnim događanjima – od besplatnih radionica i seminara, do fotografskog natjecanja na kojem se bira najbolja fotografija plesnog pokreta.

Partner projekta je Laguna Poreč, pokrovitelj je Rexona koja uz naporne treninge i veliki trud na putu do finala natjecateljima pruža svježinu i zaštitu u svakom trenutku natjecanja, a cijelo natjecanje budno prati Međunarodna plesna udruga ESDU (European Dance Union), jedna od najvećih plesnih organizacija na svijetu.

Fotografije Martina Cvek

www.lollipop-pr.hr

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email