NEWS

Danas u Poreču radni sastanak svih lokalnih TZova, hotelijera te Turističke zajednice Istre

05.11.2004. 00:00; ; Početna / Novosti / Danas u Poreču radni sastanak svih lokalnih TZova, hotelijera te Turističke zajednice Istre

Promotivne akcije navodno godišnje koštaju 5.000.000 €, pa bi pojednostavljeno rečeno, trebalo tako veliku svotu novca utrošiti usklađeno i zajednički a ne svaki za sebe. Hoće li se predstavnici hotelijera, direktori turističkih zajednica, a spominju se i turoperatori, moći dogovoriti o kreiranju "brand-a" Istra, vidjeti će se kroz neko vrijeme, a današnji sastanak prvi je u predstojećem nizu.

Nismo primijetili da se spominje privatni smještaj koji sudjeluje u turizmu Hrvatske sa preko 43% smještajnih kapaciteta, daleko više od hotela i apartmanskih naselja i daleko više od kampova. No, pustimo se iznenaditi.

Pri tome valja napomenuti i ideju tzv. prodajne taktike "Istra Tiscover i rezervacijski sustav". Radi se jednom od niza Internet portala koji prodaju kapacitete putem web-a. Tiscover je isključivo privatni portal kojeg je startala austrijska pokrajina Tirol i koji je do danas svoje usluge uspio plasirati na veći dio Austrije, dio Njemačke, Švicarske, dio sjeverne Italije i Južnu Afriku (!). Tiscover Hrvatska ideja je stara već nekih 3 godine inicirana od vrlo utjecajnih ljudi u Hrvatskoj, koja bi sada trebala za vrlo skupe novce pojaviti se u koordinaciji Istarske razvojne turističke agencije. Pri tome se nameće pitanje zbog čega su do sada utrošena značajna sredstva u portal Turističke zajednice Istre www.istra.hr, koji bi također svojom nadogradnjom mogao dobiti funkciju rezervacijskog sustava? Nemamo li u Istri baš nikoga koji bi na postojećim temeljima također za takva nama fantastična financijska sredstva (500.000 €) mogao napraviti rezervacijski sustav Istre ? Nije li CTIRS tvrtke Istra informatički inženjering iz Pule bio na tom putu još davne 1996. godine pa ga sada više nema ? Ako je Istra brand, a to je već odavno na turističkom tržišu, ima li potrebe uvoziti tehnologiju koju ima i doma, i sakrivati svoje ime pod tuđim portalima ?

Print Friendly, PDF & Email