NEWS
Best of Poreč

Danas su cijepljeni prvi zaposlenici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, ukupno dvadeset pet zaposlenika (pet više od planiranih!)

PRVO CIJELPLJENJE
27.12.2020. 19:07; ; Početna / Lifestyle / Zdravlje / Danas su cijepljeni prvi zaposlenici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, ukupno dvadeset pet zaposlenika (pet više od planiranih!)

No, s obzirom da je puno veći interes među zaposlenima za cijepljenjem, nego količina danas pristiglog cjepiva, cijepljeni su oni s većim rizikom teže kliničke slike, u slučaju oboljenja. Na radnom mjestu su zaposlenike cijepili glavni medicinski tehničar Zavoda Edin Hodžić bacc.med.techn. i ravnateljica Zavoda Gordana Antić dr.med.

U pravilu, prvi kontakt s pacijentima oboljelim od COVID-19, ostvaruju upravo zaposlenici Zavoda za hitnu medicinu, koji mjesecima rade kao na minskom polju – ne znaju koji je pacijent zaražen, a koji ne, te je dodatna zaštitna oprema postala sastavni dio opreme za svakodnevni rad. U suprotnome bi zarazili ne samo sebe i svoju obitelj, nego bi potencijalno proširili zarazu i na ostale pacijente koje zbrinjavaju (više od 40 000 pacijenata godišnje).

Uz svoj redovan rad – spašavanje ljudskih života u hitnim medicinskim stanjima, Zavod za hitnu medicinu zbrinjava i sve pacijente oboljele od COVID-19, u slučaju pogoršanja bolesti, kao i one u samoizolaciji, a što je popriličan broj (prosječno je 7% pacijenata oboljelih od COVID-19 u bolnici).

Hvala Ministru, Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva, te Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu, koji su prepoznali potrebu cijepljenja radnika Zavoda za hitnu medicinu, kao prvu kariku u lancu spašavanja, te važnost očuvanja ove žurne službe na dobrobit svih nas.

Cijepljenjem ćemo se vratiti na „staro“ normalno.

Veselimo se trenutku kada će nam pacijenti moći vidjeti lica, kada ćemo im doći bez dodatne zaštitne opreme i kada ćemo im moći uputiti topli osmjeh i brižan pogled, a ne samo lijepu riječ.

Zato: Misli na druge. CIJEPI SE !

 

NASTAVNI ZAVOD ZA HITNU MEDICINU  ISTARSKE ŽUPANIJE

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani