NEWS

Danas osan Kristian Novak na BOOKtigi !

13.04.2024. 10:17; ; Početna / Kultura / Danas osan Kristian Novak na BOOKtigi !
208849

Danas osan, u subotu, 20. travnja, možete uživati u književnoj poslastici na Festivalu pročitanih knjiga – BOOKtigi 2024. U naš grad ponovno dolazi jedan od najistaknutijih hrvatskih književnika, čiji romani ne silaze s top ljestvica najčitanijih djela, a  prevedeni su na niz stranih jezika te adaptirani u kazališne hitove. Stiže nam Kristian Novak, koji je, među brojnim drugim nagradama, dvaput primio u ruke i onu našu istarsku – Nagradu BOOKtiga.  Na ovogodišnjoj BOOKtigi imate priliku sudjelovati na radionici kreativnog pisanja koju će voditi upravo ovaj jezikoslovac i sveučilišni profesor. Ukoliko ste željni literarnog stvaralaštva i izražavanja, i želite naučiti kako od svojih spisateljskih sposobnosti napraviti mala remek djela koja ćete poželjeti podijeliti s drugima, ovo je druženje baš za vas. Radionica će se održati u 16.30 sati, a svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 434-196, jer je broj mjesta ograničen.

Istoga dana, u 19 sati, Novak će zaljubljenicima u svoje štivo predstaviti svoj najnoviji roman Slučaj vlastite pogibelji, koji neumorno privlači pažnju čitatelja i kritike. Riječ je o još jednoj uspješnici koja je paralelno s izlaskom u knjižare postavljena i na kazališne daske. O njemu je Kruno Lokotar, između ostalog napisao: Roman „Slučaj vlastite pogibelji“ Kristiana Novaka ispripovijedan je kao pletenica, od poglavlja u kojima se naizmjence smjenjuju glas profesorice i scenarij koji prati događaje i akcije koje se roje oko braće policajaca, i vodi nas kroz slojeve sistema u srce društva i likova. Pitanja korupcije, lojalnosti, pojedinca nasuprot sistema, zakona i morala, ljubavi i slobode… iskrsavaju antiknom snagom u nuklearnom dobu, našem dobu, svuda oko nas i pozivaju na građansku hrabrost i rizik.

Pozivamo vas da pišete, čitate i sudjelujete u izvrsnom programu porečke Knjižnice. Jedno je sigurno – u festivalskom duhu ove manifestacije, možete uvijek biti ponosni na pomicanje vlastitih mogućnosti.

 

Gradska knjižnica Poreč

 

Print Friendly, PDF & Email