NEWS
HALF MARATON S

“Dan porečkog sporta” – laureati Ženski kuglački klub Istra Poreč, Boćarski klub Istra Poreč, kuglačica Nataša Ravnić i rukometaš Matija Rađaković

svi nagrađeni
foto: Manuel Paljuh
26.01.2024. 08:49; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / “Dan porečkog sporta” – laureati Ženski kuglački klub Istra Poreč, Boćarski klub Istra Poreč, kuglačica Nataša Ravnić i rukometaš Matija Rađaković

Na svečanosti “Dan porečkog sporta“, koja se sinoć održala u porečkom kazalištu, proglašeni su najbolji za 2023. godinu: najbolja ekipa je Ženski kuglački klub Istra Poreč, najbolja momčad Boćarski klub Istra Poreč, Nataša Ravnić iz Ženskog kuglačkog kluba Istra Poreč najboljom sportašicom, dok je najbolji sportaš Matija Rađaković iz Rukometnog kluba Poreč.

Kao najbolji trener nagrađen je Matej Rapić iz Jedriličarskog kluba Horizont Poreč, najaktivnija sportska udruga je Jedriličarski klub Horizont Poreč, priznanje za sportski uspjeh dobili su Boćarski klub Špadići i Ženski rukometni klub Poreč, priznanje za 25. godišnjicu kluba dobili su Karate klub Finida Poreč i Tenis klub Pro 2000 Poreč, dok je najperspektivnijom sportašicom proglašena Nika Fornažar iz JK Horizont Poreč.

Nagradu za životno djelo dobila je Ružica Močibob, suosnivačica, natjecateljica, trenerica i mentorica Ženskog kuglačkog kluba Istra Poreč. Sa 45 godina rada u Ženskom kuglačkom klubu Istra, u kojem je od osnutka do današnjih dana, Močibob je nanizala niz brojnih uspjeha bila je i izbornica ženske reprezentacije za kadetkinje i mlađe juniorke u na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, osim igranja, bila je i članica Izvršnog odbora Hrvatskog kuglačkog saveza, a uz nju su stasale vrhunske kuglačice, sve neizostavne članice Hrvatske kuglačke reprezentacije koje su osvajale značajne uspjehe, kako na državnim tako i međunarodnim natjecanjima, kupovima i ligi prvaka. Uz sve to Močibob je gotovo pet desetljeća kontinuirano radila u prosvjeti.

foto: Manuel Paljuh

Svi su nagrađeni izglasani kao dobitnici temeljem nominacije koje vrši Povjerenstvo, koji čine predsjednik, dopredsjednik, član Izvršnog odbora, te stručni suradnik Sportske zajednice Grada Poreča i predstavnik medija koji prati sportska zbivanja i rezultate na području Grada, sve na temelju postignutih rezultata i uspjeha ostvarenih na domaćim i međunarodnim natjecanjima, a kandidature potvrđuje Izvršni odbor Sportske zajednice.

Konačnu su odluku donijeli članovi Ocjenjivačkog suda, predstavnica gradskog Upravnog odjela nadležnog za područje sporta, svi članovi Izvršnog odbora Sportske zajednice, predsjednik i članovi Nadzornog odbora Sportske zajednice, stručni suradnik za razvoj i unaprjeđenje sporta u Sportskoj zajednici Grada Poreča, predstavnik Udruge kineziologa, te predstavnici elektronskih i pisanih medija s područja Poreča. 

Put do nagrada

Ženski kuglački klub Istra Poreču protekloj godini, kao član 1. Hrvatske kuglačke lige za žene, osvojio je treće mjesto u 1. Hrvatskoj kuglačkoj ligi, prvo mjesto u NBC kupu i 4. mjesto u Ligi prvakinja. Trenerica je Ružica Močibob, a članice ekipe su Nataša Ravnić, Valentina Pavlaković, Dora Štetić, Maja Nanić, Katarina Zajec, Nika Štetić, Katja Oplanić, Nina Gašparini, Dea Gašparini, Tea Štetić i Marijana Liović, kapetanica ekipe.

Boćarski klub Istra Poreč osvojio je prvo mjesto u Super Hrvatskoj boćarskoj ligi i pobjednik je Kupa Hrvatske. Treneri su Dražen Puniš, Sandro Jurman i Valter Ivančić, a u momčadi su kapetan Nenad Tadić, te Ivan Lukšić, Darijan Živolić, Vedran Špelić, Mateo Načinović, Bruno Kraljić, Roland Marčelja, Marino Križmanić, Dino Jermaniš, Roko Jukić, Filip Popović, Filip Matijašić i Vedran Glavić.

foto: Manuel Paljuh

Nataša Ravnić osvojila je zlatnu medalju s reprezentacijom Hrvatske na ekipnom Svjetskom prvenstvu u Varaždinu, 9. mjesto na svjetskoj rang-listi na kraju 2023. godine, četvrto mjesto s klubom u Ligi prvakinja, prvo mjesto s klubom u NBC kupu, drugo mjesto u poretku najboljih kuglačica NBC kupa, treće mjesto s klubom u 1. Hrvatskoj kuglačkoj ligi gdje je proglašena i najboljom kuglačicom.

Matija Rađaković iz RK Poreč osvojio je s klubom četvrto mjesto u Premijer ligi i četvrtfinale Kupa Hrvatske.

Najperspektivnija mlada sportašica, Nika Fornažar iz JK Horizont Poreč, osvojila je četvrto mjesto u konkurenciji djevojaka do 16 godina  na juniorskom SP u klasi Ilca 4 u Grčkoj, 16. mjesto u konkurenciji djevojaka do 16 godina na juniorskom Europskom prvenstvu u klasi Ilca 4 u Španjolskoj, 1. mjesto u konkurenciji djevojaka do 16 godina i 2. mjesto ukupno u Europa kupu u klasi Ilca 4, zlatnu medalja na juniorskom (U-18) PH u klasi Ilca 4 i zlatnu medalju na mlađejuniorskom (U-16) PH u klasi Ilca 4.

Perspektivni mladi sportaši iz porečkih klubova su i Francesca Bernobić i Luka Košeto iz Atletskog kluba Maximvs, Dorijan Bubičić iz Hrvačkog kluba, Paola Puškarić i Petar Puškarić iz Karate kluba Finida, Gresa Ramadani iz Kluba ritmičke i sportske gimnastike, Dora Štetić i Nika Štetić iz Ženskog kuglačkog kluba Istra, Alem Juskoski i Tia Karabašić iz Mačevalačkog kluba Špada, Luka Malinarich, Marko Bajan, i Petar Krupić iz Rukometnog kluba Poreč, Ana Bobanović i Mauro Bobanović iz Kluba daljinskog plivanja i sportske rekreacije, David Nicoletti iz Jedriličarskog kluba Horizont, Matea Severović iz Judo Kluba Istra, Eva Leona Komšić i Andrea Circota iz Kickboxing kluba King, Larisa Glavina iz Bodybuilding kluba „Veli Jože“, Leo Lalić iz Nogometnog kluba Jadran, Mauro Tubaković iz Sportsko-ribolovnog društva Zubatac, Lana Brčić iz Sportsko-plesnog kluba USB, Nika Čakarun iz Teniskog kluba Pro 2000 i Piero Rabar iz Streličarskog kluba Poreč-Parenzo.

foto: Manuel Paljuh

Nagrade su uručili gradonačelnik Loris Peršurić i njegovi zamjenici Elio Štifanić i Ugo Musizza, predsjednik Gradskog vijeća Zoran Rabar, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Tihana Mikulčić, dopredsjednik Sportske zajednice grada Poreča Dalibor Jakovčić, te predsjednik Nadzornog odbora Kristijan Klarić.

Gradonačelnik Loris Peršurić čestitao je svim nagrađenima, ali i drugim porečkim sportašima, sportskim djelatnicima, udrugama i klubovima koji na najbolji način promoviraju svoj grad diljem Hrvatske i u inozemstvu te ga ispunjavaju ponosom.
– Danas slavimo Dan porečkog sporta, prigodu kada se okupljamo kako bismo odali priznanje najuspješnijim sportašima koji su naš grad ponosno predstavljali tijekom 2023. godine. Poreč nije samo deklarativno grad sporta, već je postao prava destinacija za pripreme, svjetske događaje i natjecanja. Imamo čast biti domaćini čak tri svjetska prvenstva u godini koja je pred nama. Ovaj uspjeh nije slučajan. On je rezultat zajedničkog truda, predanosti i strasti naših sportaša, trenera, sportskih klubova, ali i cijele zajednice koja podržava sport. Kroz ovaj period, Poreč se transformirao u središte sportskih zbivanja, a naši sportaši su prepoznati po svojim iznimnim postignućima. Kako bismo očuvali ovo sportsko uzbuđenje i pružili potporu našim sportašima, prepoznali smo važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu. Zato mi je drago da vam mogu najaviti da je u tijeku nabava i uskoro krećemo s obnovom polivalentnih igrališta na ŠRC Veli Jože. U planu je i izgradnja novog terena u sklopu nogometnog kampusa, namijenjenog potrebama naših mladih sportaša. Mladi su temelj naše sportske budućnosti, stoga smo odlučni pružiti im najbolje moguće uvjete za razvoj njihovih vještina i talenata.Ovime želim istaknuti da je sport ne samo naša strast, već i snažan pokretač razvoja grada. Kroz ovakva ulaganja, Poreč se pozicionira kao grad koji brine o svojim građanima, podržava sportaše na njihovom putu do vrha i bit ćemo uvijek tu za vas, zaključio je gradonačelnik.

Dan porečkog sporta svojim su nastupima uljepšale članovi i članice Sportsko plesnog kluba USB Poreč, kao i Umjetničke škole Poreč.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email