Dan otvorenih vrata seoskih domaćinstava

13.11.2004. 00:00; ; Početna / Novosti / Dan otvorenih vrata seoskih domaćinstava
353agrologo2.gif

I ove godine, četvrti put zaredom, organizira se »Dan otvorenih vrata seoskih domaćinstava«. Cilj ove akcije je upoznati sve zainteresirane koji se žele baviti ruralnim turizmom, kao i one koji se već bave ovom djelatnošću, kako da na najbolji i najkvalitetniji način adaptiraju, opreme, urede i organiziraju svoje domaćinstvo kao atraktivno mjesto za koje bi se potencijalni turisti rado odlučili i odabrali kao mjesto svojeg odmora.

Na dan 21. studenog svoja će vrata otvoriti domaćinstva različitih tipova koja su već uvrštena u turističku ponudu seoskog turizma Istre. Sva se domaćinstva tog dana mogu posjetiti i razgledati u vremenu od 10.00 do 17.00 sati, uz razgovor s vlasnicima objekata o njihovim iskustvima. Na pojedinim domaćinstvima posjetiteljima će na raspolaganju biti i stručnjaci za pojedine segmente za stručna pojašnjenja: arhitekti i dizajneri interijera, stručnjaci za hortikulturalno uređenje te za izgradnju bazena, kulinarski eksperti kao i predstavnici banaka koje će prezentirati svoje ponude kreditnih linija jer je »Dan otvorenih vrata u seoskim domaćinstvima« zamišljen i organiziran kako bi se na neposredan način pružile važne i korisne informacije svim potencijalnim vlasnicima budućih seoskih domaćinstava.

Ovogodišnjom akcijom želimo istaknuti i specifičnu gastro ponudu tradicionalne kuhinje našeg podneblja pa će nekoliko agroturističkih domaćinstava napraviti izbor istarskih jela i ponuditi ih po popularnoj cijeni od 50 kuna, naravno, u skladu s mogućnostima svojih kapaciteta. Podsjetimo – u cilju očuvanja poljoprivredne djelatnosti kao osnovne aktivnosti, seljačka domaćinstva smiju usluživati jelo i piće onim gostima koji ne borave na domaćinstvu, ali za najviše 50 gostiju odjednom.

Istovremeno uz ovu najavu, želimo iskoristiti prigodu da kao organizatori ove edukativne akcije neizmjerno zahvalimo našim domaćinima na vremenu i trudu kojeg nam nesebično poklanjaju predstavljajući svoja domaćinstva zainteresiranim posjetiteljima.

Posebno smo ponosni na činjenicu što su i mnoga domaćinstva koja su postala ogledni primjer uređenja i opremanja, a uključena su u ovogodišnji, četvrti »Dan otvorenih vrata u seoskim domaćinstvima» crpili ideje i saznanja upravo na prethodno organiziranim »Danima«.

U nastavku slijedi popis domaćinstava koja nam širom otvaraju svoja vrata, a o svemu detaljnije sljedećih dana. Sve informacije zainteresirani mogu dobiti u Turističkoj zajednici Istarske županije svakog dana od 8 do 18 sati na telefonskom broju 052.214 201 te na web stranicama www.istra.hr/agroturizam.

– Turistička zajednica Istre –

Print Friendly, PDF & Email