Dan grada Poreča – svečana sjednica Gradskog vijeća

30.04.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Dan grada Poreča – svečana sjednica Gradskog vijeća

Od ostvarenih projekata gradonačelnik Edi Štifanić izdvojio je obnovu kazališne zgrade, uređenje i proširenje groblja u Novoj Vasi i Baderni te uređenje rotora Gornji Špadići i postavljanje pročistača otpadnih voda na odlagalištu otpada Košambra čija sanacija tek treba početi.

Uz to, do kraja godine trebala bi biti gotova dogradnja Pučkog otvorenog učilišta, a do konca svoga mandata gradonačelnik Štifanić predviđa izgradnju dviju novih škola u Žbandaju i Finidi, izgradnju sportskog parka Žatika s pratećom infrastrukturom i dvoranom u kojoj bi se 2009. godine trebalo održati Svjetsko rukometno prvenstvo.

"Realizacijom ovih projekata bit će omogućeno zapošljavanje", poručio je gradonačelnik Štifanić.

Istarski župan Ivan Jakovčić istaknuo je da podupire sve projekte značajne za razvoj Poreča jer on ima nezaobilaznu ulogu u razvoju Istre. Potrebno je, dodao je Jakovčić, spojiti javni i privatni sektor koji će zajednički raditi na strateškim projektima. U nastavku sjednice uručena su ovogodišnja priznanja grada.

Povelju je dobio rukometni klub iz Poreča zbog osvajanja značajnih nagrada u sportu i na razini grada.

Povelju Grada dobio je i Denis Žužić iz Tara, dugogodišnji turistički djelatnik koji se posebno istaknuo kao direktor Turističke zajednice Tara.

HINA-vecernji.hr

Print Friendly, PDF & Email