NEWS
VALFRESCO 10/23S

Dan činjenja dobrih djela obilježen u Poreču: obojano i uređeno dvorište Dječjeg vrtića Radost

5
22.04.2023. 19:14; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Dan činjenja dobrih djela obilježen u Poreču: obojano i uređeno dvorište Dječjeg vrtića Radost

Dvorište Dječjeg vrtića Radost I u Poreču ovog je petka dobilo potpuno novo ruho u sklopu akcije Grada Poreča-Parenzo, Društva „Naša djeca“ Poreč i volontera povodom svjetskog Dana činjenja dobrih djela.

Djeca, članovi DND-a, djelatnici vrtića i predstavnici Grada – njih dvadesetak, oslikavali su postojeća igrala, manji amfiteatar, pozornicu i druge instalacije koje od ranije postoje u dvorištu vrtića, a koncept je osmislila voditeljica likovne radionice DND-a Marina Dželalija Jakominić. Crtalo se cijelo poslijepodne, tako da vrtićarce već u ponedjeljak dočeka lijepo iznenađenje u dvorištu.

Kruna je to akcije Dana činjenja dobrih djela,  koju je pokrenula je međunarodna organizacija Good Deeds Day. Svjetski dan činjenja dobrih djela obilježen je 16. travnja različitim volonterskim aktivnostima u cijeloj Hrvatskoj, a na inicijativu organizacije Djeca za bolji svijet – glavnog koordinatora za Hrvatsku. U svijetu je Dan činjenja dobrih djela pokrenut je prvi put prije 17 godina i danas je to globalni događaj koji se obilježava u 108 zemalja svijeta.

Projekt je zamišljen na način da se u njega uključe udruge koje se bave volonterskim aktivnostima, ali i građani s individualnim ili grupnim aktivnostima volontiranja. Građani se mogu uključiti na način da osmisle svoje aktivnosti koje bi u sklopu navedenog dana radili ili se mogu uključiti u već postojeće aktivnosti koje su predložile neke druge udruge.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email