NEWS

Damir Matić uz emotivni doček stigao pred Zdravi grad Poreč

2020-08-20_10h16_04
20.08.2020. 10:17; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Damir Matić uz emotivni doček stigao pred Zdravi grad Poreč

Pred Zdravi grad Poreč, gdje je započela njegova nova životna prekretnica, Damir Matić emotivno je dočekan u srijedu, 19.8.2020. Uz pljesak i suze prijatelja, kumova, članova grupe koji su se sa njim liječili ili se sada liječe i stručnjaka Zdravog grada Poreč završio je njegov biciklistički poduhvat od Rosenheima do Poreča kojim je pokazao vjeru u zdrave životne izbore. Dočekali bi ga i brojni drugi prijatelji i poznanici da mu odaju priznanje i da ga podrže u njegovu poduhvatu ali je isto ograničeno zbog epidemioloških uvjeta. Tako su još brojni sugrađani, poznanici i prijatelji u mislima i srcem bili uz njega, nazivali Zdravi grad i poručili mu „Damire, tvoji Porečani ti šalje samo dobre vibre“.

Već 10 godina Damir Matić vodi novi život. Svojoj kćeri Karli kaže u šali da je godinu dana mlađi od nje jer put koji je započeo prije 10 godina doživljava svojim novim rođenjem. Postao je ljubitelj prirode, biciklizma i planinarenja. Ostao je svoj, dobar sebi i drugima, odabrao zdrav životni put. Zahvaljujući liječenju koje je trajalo od 2010. do 2014. godine sačuvao je dobre odnose sa svim njemu važnim ljudima- kumovima, prijateljima, bivšom suprugom, obitelji, a posebno sa svojom kćeri Karlom koju također usmjerava zdravim životnim navikama i biciklizmu.

Damira su dočekali ravnateljica Zdravog grada Poreč, Nataša Basanić Čuš, psihologinja Emina Nezirević, danas suvoditeljica grupe za liječenje ovisnika o alkoholu te njegova psihoterapeutkinja koja ga je vodila u procesu liječenja Mirjana Smodek, dugogodišnja stručna suradnica Zdravog grada i voditeljica grupa za liječenje ovisnika o alkoholu. Dobio je prigodne simbolične poklone Zdravog grada Poreč za sebe i Karlu koji ga porukama i namjenom pozivaju i dalje na zdrave životne izbore te priznanje za 10 godina apstinencije, promociju ideje Zdravog grada i zdravih životnih izbora.

Psihoterapeutkinja Mirjana Smodek, koja je direktno učestvovala u njegovu vanbolničkom liječenju obratila mu se sa puno topline i podrške : „Damire, za nas danas ti si ponos. Svojim iskustvom pokaži svojim prijateljima put zdravog života. Čuvaj svoje odnose, pozdravi svoje roditelje. Sudjeluj i dalje u odgoju svoje kćer kao odgovoran otac, dogovaraj se sa svojom bivšom suprugom i podrži je, budi uporan i uspješan“.

Razdragan dočekom ljudi koji su mu važni i koji su na poseban način obilježili njegov život Damir se svima obratio riječima: „Hvala vam puno. Ovdje je počeo moj novi život, Zdravi grad Poreč je naša ustanova to smo svi mi koji je trebamo i oni koji nam pomažu. Hvala svim stručnjacima koji su mi ovdje pomogli da prepoznam teškoće , da ih pobijedim i krenem novim putem. Hvala mojim prijateljima, članovima grupe koji su se samnom liječili. Najveće hvala mojoj psihoterapeutkinji Mirjani Smodek, ona je moj „anđeo čuvar“, kad god sam je trebao, kad god je bilo teško bila mi je oslonac u liječenju ovdje ali i svih ovih godina dok sam u Njemačkoj. Hvala vam svima, ovo sam napravio zbog sebe i svih vas. Zbog svih koji se liječe od ovisnosti ili će se tek početi liječiti. Vjerujte u sebe, vjerujte u stručnjake, odlučite se na promjenu“.

Damir će provesti još nekoliko dana u Poreču i Kašteliru, potom u RH i vraća se radu, svom životu u Njemačkoj. Dio srca, najjačih emocija, zahvalnosti, ljubavi, iskrene povezanosti i ljudske topline ostaje u „njegovoj ustanovi“ u Zdravom gradu, među „njegovim ljudima“, stručnjacima i prijateljima, koji su s njim i uz njega proveli lijepe i teške trenutke, koji su mu pomogli da danas ponosno, sigurno i zdravo kroči kroz život, da je sretan i uspješan. Dio njega uvijek je u Poreču.

Na rastanku Damir je zaključio kako ovo nije kraj njegovih poruka usmjerenih Zdravom gradu Poreč i ljudima koji se liječe od alkoholizma. Već će smisliti kako će obilježiti naredne jubilarne godine vlastitog uspjeha kao vid podrške sebi i ustanovi koja mu je pomogla da promijeni život!

Zdravi grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email