Damir Kajin – HTV RADI PO NARUDŽBI

12.06.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Damir Kajin – HTV RADI PO NARUDŽBI
240demetlika-i-kajin.jpg

“Ja ne želim i ne očekujem da naši politički oponenti govore o Istri da je najpoželjnija regija za stanovanje u Hrvatskoj, da je Istra nadinamičniji gospodarski prostor u zemlji, da se ovdje odvijaju najveće investicije, ne očekujem ni da će priznati rast BDP u Istri od preko 11 posto, da turizam u Istri ostvaruje sedam puta veću dobit nego ostatak Hrvatske…ali volio bih da netko prizna da Istra ima oko 35 tisuća birača više nego 1995. godine.

Ono što smeta je to da se dovodi u pitanje vjerodostojnost HRT-a, iz razloga što bi bilo normalno da o Istri nešto kažu i oni koji imaju izborni legitimitet, a ne samo oni koji su poraženi. Ovo što se dešava, može se shvatiti i kao zaobilazna kampanja koju na žalost vodi HRT na ovim prostorima. Zašto i za čiji račun, nije mi jasno, ali znam da je to štetno”, rekao je Kajin

"Želimo reagirati na ovu emisiju prije svega kako bi zaštitili one ljude u Istri koji su se uključili svojim radom i sredstvima u projekte koje je ova vlast pokrenula, od zaštite kulturne baštine do boškarina, maslina, vinove loze, zemlje i obale, jer u toj emisiji određeni likovi su te ljude vrijeđali. Mislim da to naš istarski čovik nije zaslužio. Dobro je da naši građani vide s kim imamo posla i nakoji način pokušavaju degradirati sve ono što je učinjeno u IsTri. Nažalost, u emisiji su neki ljudi i izmanipulirani. Također smatramo da su i neke nevladine udruge izmanipuliranE, jer kao objasniti činjenicu da smo na nivou Hrvatske predvodnici u zaštiti i brizi o okolišu, a u emisijI se htjelo prikazati da smo devastirali Istru i da ekonomski propadamo”, kazao je Demetlika.

Na novinarsko pitanje, Kajin je potvrdio da nitko iz vrha IDS-a nije kontaktiran i pozvan da gostuje u emisiji. “To je ono što vrijeđa. Ne može se korektna emisija o Istri raditi, a da se ne uključe i oni koji imaju i izborni legitimitet. Kao što i nije korektno da se govori o nevladinim udrugama, a iste, iz godine u godinu, sudjeluju u izbornim utrkama. Možda je ovu emisiju trebalo ignorirati, ona je, u principu, benigna. Ali, to je jedna praksa koju je počela zastupati Hrvatska televizija na ovim prostorima. I zato reagiramo. Prema našim saznanjima takve emisije se sustavno naručuju”, završio je Kajin.

(N. L.) Regional 

Print Friendly, PDF & Email