NEWS

Creedence ili rog za svijeću?

29.08.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Creedence ili rog za svijeću?

No, ove su godine u Poreču osvanuli Creedence Clearwater Revived (obratite pažnju na razliku u zadnja dva slova), u kojem nema nikog od slavne četvorice koja je svirala na Woodstocku te 1970. godine nosila titulu najpopularnije grupe u Sjedinjenim Državama.

Rečeni CC Revived, doduše, nije posve nepovezan sa slavnim bendom čije originalne pjesme izvodi jer ga je osnovao član »pravih« Creedencea Tom Fogerty. No ta je veza prilično izblijedjela budući da je Fogerty mrtav već petnaestak godina, a od glazbenika koje je prvotno okupio u CC Revivedu porečka je publika vidjela jedino Johnnyja »Guitara« Williamsona.

Sergio Pavat, zadužen za gradske manifestacije, rekao je da se radilo o zabuni – netko je krivo napisao ime benda i on je tako najavljivan. Možemo povjerovati da se doista radilo o pogrešci i da publici nitko nije namjerno pokušao prodati rog za svijeću. U samo dva slova ovdje se izvjesno krila velika razlika između originala i kopije, a moguće i u cijeni. Na pitanje koliko je gradski proračun koštalo dovođenje kopija Creedencea Pavat je kazao da se radi o poslovnoj tajni (?!). S druge strane, gradonačelnik Edi Štifanić nam je odmah otkrio cijenu – 24 tisuće eura, zajedno s porezom!

M. Dodić, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email