NEWS
HALF MARATON S

Članovi Biciklističkog kluba Poreč nastupili na 4.kolu Giant MTB zimske lige na Krku

20.01.2022. 09:22; ; Početna / Sport i rekreacija / Članovi Biciklističkog kluba Poreč nastupili na 4.kolu Giant MTB zimske lige na Krku
Vije11936-16924

U neposrednoj blizini grada Krka, sa startom na plaži Plav uz kamp Ježevac, u organizaciji Bike Centra Krk, u nedjelju 16.01.2022. održana je zanimljiva runda s vjerojatno najdužim i najtežim krugom serije GIANT MTB Zimske liga Istre i Kvarnera (ZLIK). Natjecatelji starijih kategorija natjecali su se na stazi dugačkoj čak 6900 metara, sa dionicom spusta dugačkom gotovo dva kilometra, po trailu kojega su nazvali XC James Bond. Pravi flow za uživanje, a visinska razlika po krugu je iznosila pristojih 134 metara. Kategorije mlađe od 13 godina su se pak natjecale u krugu od 760 metara.
Utrka je zbog toga bila podijeljena u čak 15 različitih kategorija, od dječjih do seniorskih.

Apsolutni pobjednik utrke u Krku je Gregor Sikošek (Team Granfondo Slovenija – da, Siko opet nastupa za novi klub). On je naravno i pobjednik u svojoj kategoriji od 30 do 39 godina.

Drugo mjesto osvojio je Martin Legović (BK Novigrad), pobjednik u kategoriji 19–29, a treći je bio Sikošekov ekipni kolega Timotej Banovec, pobjednik u kategoriji juniora (U19). Potonja dvojica su u cilj ušli s oko minute zaostatka. Uz takvu duljinu vozili su svega tri kruga, to jest malo manje od sat vremena vožnje.

U kategoriji seniorki očekivano je pobijedila aktualna svjetska prvakinja Talijanka Simona Cè (MTB Pertica Bassa ASD), a drugo i treće mjesto osvojile su domaće Romina Marušić (BK Novigrad) i Melita Doričić (individual).

Nastupilo je 127 biciklist(ic)a iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

Od naših članova koji su vozili ovo kolo lige najbolji plasman ostvarila je Dijana Benković, 4. mjesto u kategoriji seniorke 30+W, u kategoriji U30M sudjelovao je Diego Žužić, te u kategoriji U40M sudjelovali su Benjamim Brajković, Denis Terlević i Toni Hrvatin.

Peta utrka u aktualnoj sezoni serije GIANT MTB ZLIK održat će se 30. siječnja u Poreču pod nazivom XC St. Becich u organizaciji Biciklističkog kluba Poreč.

Print Friendly, PDF & Email