NEWS

Češki turistički vlak krenuo prema Rijeci, prijevoz putnika i u Poreč, Rovinj, Pulu…

2020-06-30_21h44_30
30.06.2020. 21:45; Učitavanja: 640; Početna / Gospodarstvo / Češki turistički vlak krenuo prema Rijeci, prijevoz putnika i u Poreč, Rovinj, Pulu…

PRVI turistički vlak češke tvrtke RegioJet sutra bi trebao stići u Rijeku, piše index.hr

Sve karte su rezervirane, a u vlaku je preko 500 putnika.  Prodano je otprilike 30 tisuća karata. 

Do 11. srpnja vlakovi će prometovati 3 puta tjedno, a nakon tog datuma će vlak na relaciji Rijeka – Prag putovati svakodnevno sve do kraja kolovoza. 

U rujnu će vlakovi opet prometovati 3 puta tjedno, a zadnji vlak iz Rijeke kreće 26. rujna 2020. 

Karta u jednom smjeru već za 22 eura

Cijene ulaznice za kartu u jednom smjeru, uključujući rezervaciju i sve usluge su između 22 i 30 eura. 

Početna cijena karte od 22 eura, na relaciji Prag – Rijeka, odnosi se na mjesto u kupeu. Isto tako, može se kupiti karta za kupe s krevetom po cijeni od 30 eura. Za turiste iz Češke i Slovačke bit će organiziran i prijevoz od Rijeke do njihovih krajnjih destinacija.

“Želimo da naše cijene budu takve da tijekom ovih teških vremena svi mogu na odmor u Hrvatsku”, rekla je Ivana Kašická, direktorica RegioJeta. 

Dakle, vlak RegioJeta kreće iz Praga, sa stajanjima u češkim gradovima Brno, Pardubice i Breclav te u slovačkoj prijestolnici Bratislavi, da bi preko Ljubljane stigao u Rijeku. Vlakovi na ovoj liniji imat će 12 vagona i kapacitet do 560 putnika. 

Ovo je dobra vijest i za turiste koji idu do drugih destinacija na hrvatskoj obali. 

RegioJetovi autobusi vozit će putnike prema Opatiji, Rapcu, Medulinu, Puli, Rovinju, Poreču, Novigradu, Malinskoj, Šilu, Vrbniku, Krku, Baškoj, Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Sukošanu, Biogradu, Pakoštanima, Omišu, Brelima, Baškoj Vodi, Makarskoj, Podgori, Podaci, Gradacu, Šibeniku, Primoštenu, Trogiru i Splitu.

RegioJet surađuje s Hrvatskim željeznicama, Slovenskim željeznicama i mađarskom tvrtkom Continental Railway Solution.

Print Friendly, PDF & Email