NEWS
valfresco

Casanovafest – prvi hrvatski festival ljubavi i erotike u Vrsaru

25.06.2009. 00:00; Učitavanja: 112; Početna / Lifestyle / Zabava / Casanovafest – prvi hrvatski festival ljubavi i erotike u Vrsaru
764sl_062409111553.jpg

U Zagrebu je i službeno predstavljen program Casanovafesta, prvog hrvatskog festivala ljubavi i erotike koji će se održati u Vrsaru od 2. do 4. srpnja. U trodnevnom programu posjetitelje festivala očekuje bogat kulturni program koji će svaki dan počinjati u 18 sati predavanjima i književnim večerima te otvaranjem izložbi, nastavit će se filmskim projekcijama, a završavati ludim noćnim partyjima uz elektronsku glazbu na otvorenome.

Kako su najavili organizatori festivala, od sljedeće godine raspisat će međunarodni natječaj za najbolju erotsku priču i erotsku fotografiju, a Casanovafest pokreće i ediciju knjiga erotske tematike. Prvu knjigu Casanovafesta objavit će istarski književnik Drago Orlić. Bit će to zbirka priča pod nazivom ´Casanovina jabuka´.

U tri dana na festivalu će se prikazati tri erotska filma u kojima glavnu ulogu igra poznata nizozemska glumica Sylvia Kristel. Bit će to ´Emanuelle, ´Uličarka´ i ´Casanova´, a odmah nakon toga slijedit će filmovi Zagrepčanina Zvonimira Maycuga – ´Oaza´, ´Kalvarija´ i ´Ja sam tvoj Bog´, pa će svake večeri posjetitelji moći pogledati po jedan strani i jedan domaći erotski film. Projekcije će počinjati u 21 sat i 30 minuta.

Ljubitelje erotske proze i poezije očekuju književne večeri koje će počinjati u 20 sati, a sudjelovat će brojni domaći i strani književnici. Gosti književnog dijela festivala bit će Petar Kvesić, Bekim Sejranović, Irena Rašeta, Milena Benini, Mihaela Marija Perković, Tatjana Jambrišak, Biljana Kosmogin i Drago Orlić, a moderator je Davor Šišović.

Tijekom festivala otvorit će se i tri izložbe. Mia Milovčić, unuka akademskog slikara Antuna Masle, predstavit će zbirku s dvadest i četiri erotske grafike pokojnog dubrovačkog slikara, dok će fotografi Ivan Balić Cobra i Đani Celija otvoriti svoje izložbe erotskih fotografija. Tu je i izložba fotografija na temu Casanove u Istri pod nazivom ´Ex tempore Casanova´ fotografa iz cijelog svijeta.

Sva tri dana festivala točno u ponoć počinju noćne zabave Casanovafesta koje će predvoditi toples DJ-ice iz Nizozemske i Mađarske, a da sve bude u skladu s hedonističkim duhom Giacoma Casanove, domaćini festivala predvidjeli su i raskošnu ponudu afrodizijaka iz istarskog podneblja.

Riječ je o kamenicama i najširoj paleti školjaka iz Limskog kanala te tartufima iz doline rijeke Mirne. Mariam Abdelghani najavila je da će već iduće godine festival proširiti program, pa će trajati pet dana jer već sada za njega postoji velik interes. (Vecernji.hr)

PROGRAM

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S