NEWS
Ljeto u Funtani

Casanovafest – festival koji donosi novi doživljaj ljubavi u starogradskoj jezgri Vrsara

19221803_1416063361806152_4870436241553762531_o
17.06.2017. 17:41; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Casanovafest – festival koji donosi novi doživljaj ljubavi u starogradskoj jezgri Vrsara

Sinoć, u petak 16. lipnja 2017. godine, svečano je obilježen početak 9. Casanovafesta u Vrsaru prigodnim programom ispred rekonstruirane Kule – Utočišta Giacoma Casanove. Projekt obnove Utočišta osmislila je i realizirala Općina Vrsara-Orsera te je ovom prigodom predstavljen gostima i uzvanicima koji su nazočili otvorenju. Kula je sada prostor za izlaganje i predstavljanje svih sakupljenih informacija, sadržaja o životu o davnoj posjeti Vrsaru Giacoma Casanove.
Na svečanom otvorenju nazočili su, te s nekoliko riječi se obratili gostima, načelnik Općine Vrsar-Orsera Ivan Gerometta, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković a program je vodila Petra B. Blašković.
Financiranje projekta obnove Kule iznosi 467.000 kuna čime je obuhvaćeno projektiranje, izgradnja-obnova te opremanje Kule. Turistička zajednica općine je financirala projekt sa 70% sredstava, a Općina Vrsar-Orsera, koja je i vlasnik nekretnine, sufinacirala 30% sredstava. Kula je sastavni dio nekadašnjeg fortifikacijskog sustava starogradske jezgre koja je zaštićeni spomenik kulture.

Specifičan i jedinstveni program 9. Casanovafesta realiziran je u suradnji Turističke zajednice općine Vrsara, Općine Vrsar i Istra Inspirita – IRTA d.o.o. te uz sponzorstvo Maistre d.d..
Za umjetnički, programski dio pobrinuli su se iz Istra Inspirita – IRTA d.o.o., a Alphera d.o.o. za dio organizacije i koordinaciju cijelog programa. Nakon svečanog otvorenja Utočišta uslijedio je program koji je gledatelje vodilo na putovanje kroz ljubav, romantiku i erotiku od Antičke Grčke, a također je napisala i režirala Petra B. Blašković.

Uslijedilo je čarobno putovanje na Trgu Degrassi kroz povijest čovječanstva s naglaskom na različite poglede na ljubav i erotiku u izvedbi glumaca Istra Inspirita – IRTA d.o.o..
Tijekom večeri nastupili su i pjevači mješovitog vokalnog ansambla Nešpula, zatim se predstavila Ivna u svojem hedonističkom kutku gdje ste mogli odabrati kremicu ili parfem koji potiče osjetila i maštu. U nekoliko navrata nastupili su i pjevači iz Act Positive Dua koji su dodatno zagrijali atmosferu. Velika gužva bila je u redu ispred šatora prave gatare koja je čitala iz karata što vas možda očekuje u ljubavi, a uživalo se i u performansu umjetnice Sand Art by Nadia Ischia. Neki su na plesnom podiju pratili vješte korake plesača iz škole Rosso Latino te uživali u senzualnom tangu. Cijele večeri uživalo se u delicijama iz kuhinje Csanovafesta.

Noćni program je nastavljen na afterpartiju u Casanova baru Rocky gdje se plesalo i zabavljalo do jutarnjih sati u grupu Veritigo.

Ako još niste odlučili, sad je taj trenutak odluke – da se večeras uputite ka Vraru. Osim čarobnog putovanja uz glumce Istra Inspirita – IRTA d.o.o., večeras poslušajte na Trgu Degrassi Blues Brajderse, a nastavite uz ples i zabavu do jutarnjih sati na Red Sensation Summer partiju uz DJ-a Alexa Sabattinija & DJ Goggo-a također u Casanovafest baru Rocky.

Radio Centar

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email