NEWS

Burno proljeće za odbojkašice Poreča

Vije8068-12127
06.02.2019. 10:47; ; Početna / Sport i rekreacija / Burno proljeće za odbojkašice Poreča

Protekle subote započeo je drugi dio prvenstva u kojem su ekipe podijeljene po plasmanu u borbi za poredak od prvog do četvrtog mjesta, te od petog do osmog mjesta. Porečke odbojkašice već se drugu godinu uzastopno nalaze u drugoj skupini u borbi za opstanak u Superligi.

Porečanke su svoju prvu utakmicu u Vukovaru „odradile“ za manje od sat vremena čiste igre, izgubile su glatko 3:0 ( 25:13; 25:15; 25:12), međutim više od glatkog poraza, bode u oči  činjenica da trener Stojaković nema dostatan broj igračica spremnih za nastup, te je već drugu gostujuću utakmicu zaredom ekipa otišla sa osam igračica. Razlog bolest, ozljede i sindrom „baš me briga za klub“….

Nažalost ove godine šanse za opstanak u Superligi svedene su na minimum, trebalo bi se desiti pravo čudo kako bi se izbjeglo posljednje osmo mjesto i kvalifikacijska utakmica sa trećeplasiranom ekipom Prve lige (najvjerojatnije ŽOK Nova Gradiška ili OK Zadar) čime bi se cijela sezona svela na dvije utakmice iz kojih bi bolja ekipa (po)ostala član Superlige. Zaključak je jednostavan, u preostalih pet utakmica ako se skupe glave i odluči da se ostane u sadašnjoj ligi to se može učiniti, ako do toga ne dođe Istarska ženska odbojka izgubit će i svojeg zadnjeg Superligaša, žalosno i jadno jer prije samo četiri godine Poreč i Rovinj su igrali finale Hrvatskog kupa, Porečanke su igrale redovito polufinale ili finale Superlige, bile prvakinje 2015 godine, igrale euro utakmice, još koju godinu prije u njihovom društvu je bila i ekipa OK Pule… A danas Pula i Rovinj igraju 1B ligu, a Poreč je na putu u Prvu ligu. Dali je to Istarska odbojka zaslužila ???

I za kraj najava sljedećeg vikenda očekuje nas bogati odbojkaški program u dvorani Velog Jože. Sa drugim dijelom sezone započinje druga ekipa OK Poreča, koja će tijekom vikenda odigrati čak dvije utakmice, prvu u subotu 09.02. susret 10. kola 1B lige sa ekipom OK Grobničanin, a drugu utakmicu zaostalog 4.kola u nedjelju 10.02. s početkom u 11 sati protiv ekipe OK Matulji 2004.

Prva ekipa ima šansu u nedjelju sa početkom u 18 sati uzvratiti ekipi OK Marine Kaštele za nedavni poraz na domaćem terenu, što bi mogao biti dodatni poticaj u borbi za opstanak u Superligi. Što drugo reći nego pozvati sve ljubitelje odbojke i Porečkog sporta da se pridruže našim odbojkašicama i pomognu im sa tribina u borbi za opstanka u najvišem razredu Hrvatske odbojke.   

Print Friendly, PDF & Email