NEWS
Best of Poreč

Buran početak predizborne kampanje: IDS-ovac Fabrizzio Picco napao i gušio Dražena Prgića, vijećnika HDZ-a u Poreču

gradsko-vijece-061016
14.10.2016. 00:40; ; Početna / Politika / Buran početak predizborne kampanje: IDS-ovac Fabrizzio Picco napao i gušio Dražena Prgića, vijećnika HDZ-a u Poreču

(DM/iPress)
Nesvakidašnji incident i silina napada koji se dogodio večeras na sjednici Gradskog vijeća Poreča, označio je, po svemu sudeći vrlo buran početak predizborne kampanje za lokalne izbore u Istri.

Prema riječima vijećnika, nakon tri sata rasprava, oko 21 sat, vijećnik IDS-a Fabrizzio Picco odjednom je iz zadnjih redova krenuo naprijed i žustro diskutirao s Draženom Prgićem, vijećnikom HDZ-a.

– Bio sam dosta udaljen i u tom žamoru koji se stvorio nisam čuo o čemu su raspravljali. No, u jednom trenutku Picco je izgubio kontrolu i napao je Prgića. Stisnuo je Prgića rukama oko vrata i počeo ga tresti. Strašno je bilo. Drugi su ih razdvojili, a pozvana je i policija. Ne znam što je dalje bilo, morao sam otići zbog drugih obveza jer se sjednica koja je počela u 18 sati prilično odužila, prepričao nam je jedan od vijećnika.

Prgić potvrdio napad, policija u Gradskoj vijećnici 

Prgić, koji je inače i predsjednik porečkog HDZ-a, potvrdio nam je kasnije večeras da ga je napao vijećnik IDS-a. U kratkoj izjavi pojasnio je kako je pitao kolege smije li vidjeti neke papire koji su se nalazili na klupi u blizini.

– Prelistao sam i vratio kada je u tom trenutku Picco došao do mene ljuto zatraživši da ‘izbrišem snimke iz mobitela’. Koliko sam shvatio to je nekakav materijal koji IDS priprema za lokalne izbore, ali nisam ga fotografirao niti sam imao što brisati. Međutim, nije se dao razumu, napao me, počeo gušiti i tresti ali su kolege srećom priskočile i odvojili ga. Nisam uopće reagirao i uzvratio mu što mi je drago, rekao nam je Prgić.

Policija koja je nedugo nakon poziva stigla uzela je izjave svih prisutnih u Gradskoj vijećnici, a sam Prgić je nakon očevida napustio sjednicu.

Tijekom petka očekujemo više informacija iz PU istarske i Grada Poreča ali i o kojim se tajnim dokumentima ili strategijama IDS-a radi kada je vijećnik te stranke nasrnuo na kolegu iz protivničkog tabora.

(DM/iPress)

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani