NEWS
Best of Poreč

Brzom reakcijom policije uhićeni provalnici u Poreču i Puli

09.12.2021. 11:43; ; Početna / Crna kronika / Brzom reakcijom policije uhićeni provalnici u Poreču i Puli

Zahvaljujući brzoj reakciji porečkih policajaca, u pritvorskoj jedinici završio je i 34-godišnji hrvatski državljanin,  zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teška krađa u pokušaju.

Porečka je policija 8. prosinca oko 4.10 sati zaprimila dojavu kako se u Ulici Bruno Valenti u Poreču nalazi sumnjiva osoba koja pokušava otvoriti parkirana vozila. Policijski službenici su se odmah uputili prema mjestu događaja te su u Ulici Veli Jože primijetili muškarca koji se skrivao između vozila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su kako je 34-godišnjak pokušao provaliti u automobil Hyundai 37-godišnjeg vlasnika, ali i u još nekoliko parkiranih vozila.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 8. prosinca u večernjim satima, osumnjičeni je priveden u pritvorsku jedinicu policijske uprave.

Nakon što je policija zaprimila dojavu da je u tijeku provala, policijski službenici su 8. prosinca oko 2.10 sati u Kochovoj ulici u Puli, nedaleko trgovine, primijetili sumnjivog muškarca koji je pokušao pobjeći. Policijski službenici su ga sustigli i priveli u policijsku postaju, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su kako je 36-godišnjak neposredno prije njihovog dolaska pokušao nasilno otvoriti vrata obližnje trgovine, pri čemu je pravnu osobu iz Pule oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teška krađa u pokušaju, osumnjičeni je istog dana u večernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Ovom prilikom Policijska uprava istarska zahvaljuje na suradnji građanima koji su policiji dojavili sumnjiva ponašanja. Zahvaljujući njihovim pravovremenim dojavama, policijski službenici mogli su odmah reagirati, uhvatiti dvojicu počinitelja i spriječiti veću materijalnu štetu.

(REX)

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani