NEWS
VALFRESCO 10/23S

Brtonigla nadmašila samu sebe s ovogodišnjim izdanjem proslave Svetoga Roka uz Petra Grašu, Hladno pivo i mnoge druge

publika na koncertu
17.08.2022. 08:46; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Brtonigla nadmašila samu sebe s ovogodišnjim izdanjem proslave Svetoga Roka uz Petra Grašu, Hladno pivo i mnoge druge

Ovogodišnj fešta Svetoga Roka je bila dugo očekivana, zbog pauze nastale uslijed pandemije u proteklih par godina. Dokaz navedenog je bio nevjerojatno veliki broj posjetitelja, koji su ispunili oba trga svakoga dane manifestacije.

Organizator manifestacije, TZO Brtonigle, „složio“ je dobitnu kombinaciju izvođača koja je obuhvaćala zvijezde hrvatske estrade Hladno pivo i Petra Grašu, ali i mnoge druge. Glazbenu poslasticu su uz njih činili i The Night Express band, Febra, Tu i tamo band, Alfa time band, DJ Shurki i DJ Pawa.

Zanimljiv je bio i tradicionalni dio programa uz procesiju i Svetu misu koji se odvijao na dan Sv.Roka.

Posebno veliku pažnju privukla je Balinjerada na kojoj su se spuštala, niz strmu ulicu, vozila kućne izrade, koji su umjesto kotača koristili ležajeve. Bilo je svakakvih kreacija zanimljivih  za gledati, a ujedno  i za voziti, budući da su svi posjetitelji događaja mogli isprobati ovu „ludu“ vožnju, na kojoj je prisustvovao i najstariji stanovnik Brtonigle (94).

S istim vozilima se održala i trka na prstenac gdje se tražila još dodatna sposobnost i vještina kako bi se pogodio prstenac za vrijeme spuštanja s karićima.

Što se tiče sportskog dijela programa, organiziran je memorijalni malonogometni turnir „Aldo Paljuh“ na kojemu su se natjecale razne momčadi, a ujedno je održana i biciklijada dužine 30 km na području Brtonigle i uže okolice pod imenom San Rocco Bike uz 70-tak učesnika/biciklista.

Za vrijeme manifestacije posjetitelji su mogli uživati u enogastronomskim delicijama, kako u ugostiteljskim objektima, tako i na štandovima prigodno postavljenim za feštu.

Vrhunac manifestacije desio se u utorak navečer kada na scenu je stupio Petar Grašo. Brtonigla je bila preplavljena posjetiteljima i automobilima, koji su, zbog gužve, bili primorani parkirati čak i van Brtonigle.

U programu je bio predviđen i spektakularni vatromet i to ravno u ponoć. No, zbog izuzetno sušnog razdoblja i mjera koje su na snazi, a u cilju izbjegavanja izbijanja požara, vatromet se nije održao.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
IRONMAN S-23